1
Ministar unutrašnjih poslova razočaran odlukom Vlade Crne Gore da za v.d. direktora UP imenuje Aleksandra Radovića
Obavijestiće nadležne o - krivičnim djelima!

- Moja dužnost kao ministra unutrašnjih poslova je da obavijestim nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, ne nžnea način da je, prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, Vlada izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije - razočarani ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović poručio je da će obavijestiti nadležne da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela.

Vlada je na prijedlog predsjednika Vlade, grubim gaženjem zakona, preuzimanjem ovlašćenja ministra unutrašnjih poslova i prekoračenjem svojih ovlašćenja izglasala da Aleksandar Radović bude protivpravno postavljen za v.d. direktora Uprave policije. Kao ministar unutrašnjih poslova razočaran sam da nakon tri decenije progona i autokratije dio ove Vlade učini ovakav brutalan presedan", naveo je Šaranović u obraćanju dostavljenom medijima.
- Ponosan sam što sam na sjednici Vlade učinio sve da zaštitim integritet organa koji predstavljam i upozorim sve članove Vlade da ne ulaze u zonu krivične odgovornosti.
- Moj pravni tim će preduzeti sve neophodne radnje radi zaštite zakonitosti i ustavnosti, vladavine prava i bezbjednosti naše zemlje - dodao je Šaranović.
Posjeta : 9