1
Ženska "A" reprezentacija Crne Gore na SP veèeras igra protiv domaæe Švedske
"Lavice" ne kalkulišu - pružiæe maksimum!

- Uvijek kada smo se okretale kalkulacijama nije se dobro završilo po nas. Spremamo se za Švedsku kao što smo se spremale za svaku utakmicu do sada. Prije tog meèa znaæemo na èemu smo, ali ako budemo pratile dešavanja prije našeg duela potrošiæemo mnogo energije. Treba da se bavimo samo sobom i Švedskom“, jasna je selektorka Bojana Popoviæ, selektorke "A" reCrne Gore, koje veèeras od 20,30 igraju protiv domaæina SP, Švedske.
"Lavice" ne kalkulišu, žele da pruže maksimum pred 12 000 gledalaca.

Tabela Grupe 1 govori da æe naše rukometašice rastereæeno uæi u meè sa jednim od domaæina šampionata ukoliko Maðarska savlada Hrvatsku. U suprotnom biæe potrebna pobjeda za plasman meðu osam najboljih. Šveðanke su veæ obezbijedile plasman u èetvrtfinale, ali neæe dati popust Marini Rajèiæ i drugaricama, jer se odluèuje o prvom mjestu u grupi i na papiru, lakšem protivniku u èetvrtfinalu.
- Šveðanke su pojedine utakmice igrale opušteno, kao na primjer protiv Senegala, dok su posebno u drugom poluvremenu duela sa Maðarskom prikazale vrhunsku partiju i visok nivo igre u odbrani, sa odliènim golmanima. Sigurno nas oèekuje fizièki teška utakmica, igraju odbranu u zoni 6-0, sa dubokim izlascima i sa dosta prekida, ali i griješe, što æemo probati da iskoristimo.
- Prioritet je jaka odbrana, moramo sprijeèiti da nas “rašire” i postižu lake golove. Iz jake odbrane æemo imati tranziciju koja æe nam omoguæiti da postižemo lake golove i da ne napadamo šest na šest. Stalno ponavljam igraèicama, moramo forsirati taktièke napade, sa sigurnim šansama i ne dozvoliti Šveðankama da se osjeæaju prijatno u svojoj koži. Moramo ih maltretirati i nervirati dugim napadima, takozvanom šah igrom da bi bile nestrpljive. One trèe puno, to je skandinavski stil i ako lopta bude u našim rukama imamo šansu - napominje selektorka, koja nije željela da otkriva taktiku.
„Lavice“ u Geteborgu èeka puna dvorana i 12.000 domaæin navijaèa.
- Zbog toga se bavimo sportom. Uvijek je lijepo kada igrate pred punom dvoranom. Skandinavska publika je prva rukometna publika, ne stvara pritisak kao naša u “Moraèi”. Jednostavno, možete da zamislite da navijaju za vas i da uživate - zakljuèila je Popoviæeva.
Ono što bi moglo da “pogura” našu reprezentaciju ka èetvrtfinalu jeste pobjeda Maðarske nad Hrvatskom, ali iz tabora reprezentacije gledaju u svoje dvorište.
- Naš fokus je na Švedsku, to je jedna odlièna i zahtjevna reprezentacija, analizirale smo ih i pripremamo se za njih. Imaju slabih taèaka, vjerujem da æemo svi zajedno i igraèice i struèni štab odraditi dobar posao i pripremiti se što bolje, biæe velika borba - kazala je lijevo krilo Ivona Paviæeviæ.
Ono što raduje jeste uèinak igraèica sa klupe, što Paviæeviæ smatra veoma bitnim.
- Za nas je svaka igraèica važna, pogotovo u ovim meèevima. Svaèijih pet minuta je bitno, odigralo se dosta utakmica, i biæe sve teže, a ovo æe biti jedna od najzahtjevnijih utakmica.




Posjeta : 77