0
novinarka "Pobjede" Jelena Nelević u emisiji “Pressing” na Gradskoj T
Uvođenjem politike u škole - gajimo neobrazovane!

    Obrazovanje u Crnoj Gori nije novi već je višedecenijski problem i to je porazno. Gajimo neobrazovane generacije jer smo politiku uveli u škole, smatra novinarka "Pobjede" Jelena Nelević u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV Vsing” na Gradskoj TV.

S obzirom na dešavanja na Belvederu u toku građanskih protesta i obzirom na audio snimke Petra Kneževića i činjenicu da je SDT već vršilo istragu i odlučilo da nema krivičnog djela u tome što je gospodin Knežević nazvao građanke i građane “bagrom”, Nelević ne vjeruje, kako kaže, da će se ići dalje od toga.
Kada je riječ o popisu Nelević je stava “da su popisivači mladi ljudi sa 18 ili 19 godina koji su neodgovorni prema sebi, a ne da se late popisivanja a pored toga bilo je malo vremena za njihovu obuku”.
- Ne znam zašto se žurilo sa popisom. Mislim da je to neka vrsta inata i da se moralo tako završiti zati što je neko to tako rekao, tipa Andrija Mandić, a svima nama bi bilo lagodnije da se popis sproveo u aprilu - rekla je Nelević.
Podrška EU Crnoj Gori, ističe, nikada nije došla onda kada je trebala.
- U odnosu EU prema Crnoj Gori preovladava priča koja je ‘usmjerena ka nama’ ali kad god nam je bilo teško ne mogu se sjetiti primjera kada su nam pomogli. Uvijek su to neki diplomatski prazni odgovori - kazala je Nelević.
Smatra da prepiska sa SKY aplikacije treba da se nalazi u SDT, policiji, sudovima a ne da budu dio medijskog prostora, na način kao do sada.
- To su stvari koje se trebaju dokazati da bi bile validne - naglašava Nelević.
Iz svega što se dešava kada je riječ o izboru sudija, zaključuje Nelević, dolazimo do zaključka da pravosuđe nije nezavisna grana vlasti već da duboko zavisi od politike.




Posjeta : 34