1
Autorski projekat Momira Matovića od večeras do 25, u KIC ā€œBudo Tomovićā€œ
Premijera TV serije - ā€œTitogradski Podgoričani pričajuā€!

Premijera televizijske serije ā€œTitogradski Podgoričani pričajuā€ istaknutog dokumentariste Momira Matovića biće organizovana od 18. do 25.novembra u KIC ā€œBudo Tomovićā€œ.
Serijal se sastoji od 16 polučasovnih epizoda. Scenarista i reditelj je Momir Matović, snimatelj Relja Eraković, producent Mirko Matović, a produkciju potpisuje MFILM montenegro - Podgorica. Serijal je sniman od aprila 2021. do decembra 2022.godine u HD sistemu i djelimično je sufinansiran sredstvima Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice. Projekcije polučasovnih epizoda biće organizovane u sali DODEST, od 19.

Namjera TV serije ā€œTitogradski Podgoričani pričajuā€ poslije toliko vremena je logičan i svakako neophodan nastavak jednog autorskog istraživanja i pristupa da kroz priču sagovornika i objavljivanja do sada neobjavljenih fotografija, napisa i lične dokumentacije vizuealizuje nadahnuti mozaik o poslijeratnom gradu Titogradu i životu koji je bio ugodniji, poÅ”teniji i srećniji, Å”to je omogućilo danaÅ”njoj Podgorici van vremensku metamorfozu koja ima svoj zvuk i svoju sliku.
Autor Momir Matović je prioritetno vodio računa o dokumentarnosti onoga Å”to su iskazivali odabrani sagovornici u Å”esnaest epizoda serijala ā€œTitogradski Podgoričani pričajuā€, tako da gledaoci ove TV serije se mogu apsolutno osloniti na njihovu autentičnost.




Posjeta : 161