1
Autorski projekat Momira Matovića od večeras do 25, u KIC “Budo Tomović“
Premijera TV serije - “Titogradski Podgoričani pričaju”!

Premijera televizijske serije “Titogradski Podgoričani pričaju” istaknutog dokumentariste Momira Matovića biće organizovana od 18. do 25.novembra u KIC “Budo Tomović“.
Serijal se sastoji od 16 polučasovnih epizoda. Scenarista i reditelj je Momir Matović, snimatelj Relja Eraković, producent Mirko Matović, a produkciju potpisuje MFILM montenegro - Podgorica. Serijal je sniman od aprila 2021. do decembra 2022.godine u HD sistemu i djelimično je sufinansiran sredstvima Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice. Projekcije polučasovnih epizoda biće organizovane u sali DODEST, od 19.

Namjera TV serije “Titogradski Podgoričani pričaju” poslije toliko vremena je logičan i svakako neophodan nastavak jednog autorskog istraživanja i pristupa da kroz priču sagovornika i objavljivanja do sada neobjavljenih fotografija, napisa i lične dokumentacije vizuealizuje nadahnuti mozaik o poslijeratnom gradu Titogradu i životu koji je bio ugodniji, pošteniji i srećniji, što je omogućilo današnjoj Podgorici van vremensku metamorfozu koja ima svoj zvuk i svoju sliku.
Autor Momir Matović je prioritetno vodio računa o dokumentarnosti onoga što su iskazivali odabrani sagovornici u šesnaest epizoda serijala “Titogradski Podgoričani pričaju”, tako da gledaoci ove TV serije se mogu apsolutno osloniti na njihovu autentičnost.
Posjeta : 147