1
Advokat Veselin Radulović. u emisiji Pressing o jedinici od EK za reforme u pravosuđu
Umjesto Vesne M - željeli svoju Vesnu M!

- Od 2020. godine nijesmo viđeli volju da se sistem promijeni. Svi su željeli da na ključnim pozicijama dovedu nekoga ko će zamijeniti gospođu Vesnu Medenicu. Dakle, nijesu željeli da umjesto Vesne Medenice dođe profesionalac nego su željeli ‘neku svoju Vesnu Medenicu’ da imaju na poziciji i zbog toga smo tu gdje jesmo sa ocjenom jedan - ocijenio je u emisiji Pressing advokat Veselin Radulović.

On za Gradsku TV ističe da se pokazala neodgovornost i neozbiljnost kada su u pitanju skupštinska imenovanja te da sudski Savjet više od pet godina nije u punom sastavu, a više od četiri godine ne postoji vrhovni državni tužilac.
Kako navodi to što država ćuti na sramni napad Vojislava Šešelja na univerzitetsku profesorku i dojučerašnju poslanicu Draginju Vuksanović Stanković, nažalost, nije začuđujuće.
- Bilo je još slučajeva gdje je država ćutala, a ovaj slučaj je najogavniji, najodvratniji i najprimitivniji. Ovo nije privatna stvar gospođe Vuksanović Stanković već stvar svih nas. Institucije moraju da reaguju. Mora reagovati VDT. Nijesam primijetio da je Tužilaštvo reagovalo ranije, a bilo je osnova”, kazao je Radulović.
Napominje da je od mržnje do nasilja mali korak, a ovdje je, ističe, nasilje sljedeći korak.
- Mi nemamo problem sa Šešeljem. Odlično znamo ko je on. Ovakve stvari je radio decenijama unazad. Naš problem je nereagovanje institucija zato što isti taj Šešelj ima krug ljudi i u Crnoj Gori koji ga podržavaju. Ukoliko institucije ne reaguju neko od tih lica će otići korak dalje - upozorava Radulović.
Posjeta : 51