2
“Fidelity consulting”
"Evropa sad 2" koštqće - oko 900 miliona!

    Program Evropa sad 2 je skoro sedam puta finansijski obimniji od programa Evropa sad 1 i to bez pune zaposlenosti, tvrde u konsultantskoj kompaniji “Fidelity consulting”.

Kažu i da se ne mogu izvlačiti zaključci poput onog – “Program Evropa sad 1, je uspio pa će uspjeti i program Evropa sad 2”.
- Program Evropa sad 1 je iznosio 137 miliona eura, dok je program Evropa sad 2 'težak' između 850 i 900 miliona eura i to bez podataka o punoj zaposlenosti. Baš nas zanima kada će se predstaviti način finansiranja programa Evropa sad 2, kao i iz kojih izvora se planira zakrpiti rupa koja iznosi 15% godišnjeg BDP-a Crne Gore - navodi “Fidelity consulting”, na Fejsbuku.
Kažu i da se ti podaci odnose na računicu bez pune zaposlenosti.
- Tu će tek da bude zanimljivo, treba naći posao za 30.000 ljudi sa biroa za godinu dana”, navodi se u komentaru konsultantske kompanije “Fidelity consulting”.
Podsjetimo, prosječna neto zarada od 1.000 eura, minimalna od 700, minimalna penzija 450 eura neke su od stavki programa Evropa sad 2, koje je u kampanji za parlamentarne izbore najavio predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić.rtcg

Posjeta : 241