1
U prijateljskoj utakmici fudbalskih "A" reprezentacija Crna Gora - Liban 3:2 (2:0)
Kuè debitovao - velemajstorijama!

Novi trijumf ,,hrabrih sokola“ obilježio je debitant Edvin Kuè, koji je prvi meè u nacionalnom dresu krunisao velemajstorski - sa dva lijepa gola u razmaku od tri minuta! U prijateljskoj utakmici fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Libana "hrabri sokoli" pobijedili su 3:2 (2:0).
Ujedno, postao je i prvi crnogorski reprezentativac sa dva postignuta gola na debitantskom nastupu. Veèerašnju utakmicu na Gradskom stadionu u Podgorici zauvijek æe pamtiti i Slobodan Rubežiæ, defanzivac "Aberdina" koji takoðe prvi put obukao dres Crne Gore.

Naša selekcija od starta je pokazala da je kvalitetnija ekipa. Ozbiljniji pritisak ,,sokola“ krenuo je opasnim centaršutem Andrije Raduloviæa, na koji je zamalo Stevan Jovetiæ. Ubrzo je viðena slièka situacija, Raduloviæ je centrirao, ali je Marko Tuæi šutirao pravo u golmana gostiju.
Ipak, nije se puno èekalo na pogodak domaæina - nakon akcije Dritona Camaja i Jovetiæa, lijep gol za voðstvo postigao je Kuè sa dvadesetak metara. Samo tri minuta kasnije Kuè se ponovo upisao u strijelce, ovog puta odlièno je ispratio akciju Camaja i sa peterca poslao loptu u mrežu.
Tek u nastavku je Liban ozbiljnije zaprijetio golu Danijela Petkoviæa. U 53. minutu Soni Sad je pogodio preèku iz slobodnog udarca, da bi u 66. gosti stigli do gola preko Karima Darviha.
Ipak, odgovor Crne Gore stigao je brzo. Nebojša Kosoviæ je natjerao Mohameda Hajdara na grešku, što je iskoristio Milutin Osmajiæ i iz drugog puta zakucao loptu pod preèku Libana.
Novu nadu gosti su dobili u 80. minutu - Ali Tneih je šutirao sa preko 30 metara, Petkoviæ je nespretno reagovao i lopta je završila u njegovoj mreži.
Novu šansu za ,,sokole“ imao je Miloš Miloviæ u 82. minutu, koji je glavom šutirao pravo u golmana poslije povratne lopte Stefana Mugoše. Dobru situaciju imao je Andrija Raduloviæ u 87. minutu, ali je predugim forom dao šansu èuvaru mreže gostiju Aliju Sabehu da spasi svoj gol.

Crna Gora - Liban 3:2


Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 1.337.
Sudija: Eldorjan Hamiti (Albanija)
Strijelci
1:0 - Edvin Kuè 16´, 2:0 - Edvin Kuè 19´, 2:1 - Karim Darvih 66´, 3:1 - Milutin Osmajiæ 69´, 3:2 - Ali Tneih 80´
Žuti kartoni
Vukèeviæ - Crna Gora
Ajub - Liban
Crna Gora: Danijel Petkoviæ, Risto Radunoviæ, Marko Vukèeviæ, Driton Camaj (od 46. Vladimir Jovoviæ), Dušan Bakiæ (od 46. Stefan Mugoša), Stevan Jovetiæ (od 60. Milutin Osmajiæ), Edvin Kuè (od 65. Stefan Lonèar), Miloš Raièkoviæ (Nebojša Kosoviæ), Andrija Raduloviæ, Marko Tuæi, Slobodan Rubežiæ (od 77. Miloš Miloviæ).
Selektor: Miodrag Raduloviæ.
Liban: Ali Sabeh, Mohamad El Hajek (od 60. Abdalah Mograbi), Hasan Matuk (od 60. Mohamad Hajdar), Soni Sad (od 74. Hilal El Helve), Karim Darvih (od 74. Halil Bader), Said Avada (od 90. Husein Zejn), Nader Matar (od 60. Ali Al Hadž), Džihad Ajub, Valid Šur, Kasem El Zein, Ali Tneih.
Selektor: Nikola Jurèeviæ.




Posjeta : 89