1
Rekli su - izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević o press konferenciji predsjednika Srbije i Crne Gore
Mijatović trebao reagovati - kao Pirc Musar!

- Mislim da je to bila prilika i da naš predsjednik reaguje onako kako je reagovala i slovenačka predsjednica kada je bila u posjeti Srbiji, da prosto brani naše medije - ukazala je - komentarišući ponašanje predsjednika Srbije prema mediju iz Crne Gore na press konferenciji - izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević i istakla da je obaveza predsjednika koji dolaze iz druge države da brane medije iz države koju predstavljaju.
Predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar reagovala je na odnos predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema slovenačkom novinaru tokom zajedničke konferencije za novinare u Beogradu 15. juna.

Ona je izjavila da izveštavanje novinara predstavlja slobodu izražavanja.
Kada je novinar TV Slovenije postavio pitanje o protestima "Srbija protiv nasilja", koji se već šest nedelja na poziv dela opozicije održavaju u Beogradu, Vučić je uzvratio da je to mešanje u unutrašnje stvari Srbije.
- Ponekad od vaše prevelike i mnogo dobre volje ljudi se osete uniženima, jer vide da biste da se mešate u stvari u koje nikada nikom drugom ne biste dozvolili da se meša kada su vaše zemlje u pitanju - rekao je predsednik Vučić.
Predsednica Slovenije na ovo je reagovala, naglasivši da su demonstracije u svakoj državi legitiman čin i deo demokratije, a da izveštavanje novinara o tome predstavlja slobodu izražavanja.
- Dio demokratije je i sloboda medija, i na tome takođe treba raditi, a deo toga su i protesti - istakla je Pirc Musar i dodala da protesta ima i u Sloveniji.




Posjeta : 135