1
Sa takmičenja “Miss & Mister World” u Turskoj
Anja iz Podgorice - donijela dvije lente!

    Četrnaestogodišnja Anja Pavićević iz Podgorice osvojila je dvije lente, Miss Universe- Junior i Little Supermodel of the World na najprestižnijem svjetskom dječijem takmičenju “Miss & Mister World” za uzrast od tri do 17 godina koje se održava svake godine u Turskoj.

Anja je na ovo prestižno takmičenje otišla kao ambasadorka ljepote ispred Modne agencije ‘Top 3 Models Montenegro” koja je licencirana modna agencija za prestižna državna i svjetska dječija takmičenja.
Direktorica Ivana Šćekić je podsjetila da je Anja prethodno na državnom takmičenju za “Mis i Mister Crne Gore 2020” pobjedila u apsolutnoj kategoriji i osvojila Mis Crne Gore 2020, Mis Talenta Crne Gore 2020, Mis Šarma i Mis Fotogeničnosti 2020.
- Pripreme sa timom iz Top 3 agencije za ovo svjetsko takmičenje trajalo je tri godine a za to vrijeme Anja je usavršavala svoj talenat kako bi sa najboljom tačkom izašla na svjetsku scenu i prikazala publici i internacionalnom žiriju svoje talente. Takmičenje je počelo 2 maja, a sinoc je Anja imala priliku da predstavi svoj talenat publici pjevanjem i modernim plesom, jer ona već godinama unazad osvaja prva mjesta na svim takmičenjima u modernom dens plesu. Prvo predstavljanje na sceni u svojoj tradicionalnoj crnogorskoj nošnji držeći zastavu svoje zemlje, i prikazujući djelić kulture i nasleđa svoje zemlje kroz video spot, Anja podsjeća sebe da oliči vrijednosti koje njena zemlja predstavlja – toplinu, gostoprimstvo i ljubav za život. Ona se nada da će inspirisati druge da cijene raznolikost i jedinstvenost svojih i kultura drugih - navela je Šćekić.
Ipak, kako kaže, svjesna je da ljepota nije samo fizički izgled, već i unutrašnja ljepota i ličnost.
- Tokom svog boravka na takmičenju, pokazala je ljubaznost i poštovanje prema drugim takmičarima i aktivno je nastojala da upozna njihovu kulturu i tradiciju i da ih pozove da budu naši gosti na raznim humanitarnim manifestacijama i takmičenjima. Anja je imala priliku tokom boravka tamo da više razgovara sa ostalom djecom i nauči o kulturama njihovih zemalja. Sa njima je razmjenila suvenire, a planirali su da ostanu u kontaktu i nakon završetka takmičenja. Razmišljajući o svom iskustvu, Anja shvata da najljepša stvar na takmičenju nisu spoljašnji izgled ili glamur, već veze i prijateljstva koje je sklopila sa ljudima iz cijelog svijeta - dodala je Šćekić ističući da su veoma ponosni na odličnom plasmanu njihove predstavnice.
Ona je podsjetila da modna agencija “Top 3 Models” priprema državno takmicenje za najljepšu djecu Crne Gore za 2023 godinu, gdje izabrani predstavnici Crne Gore imaju mogucnost da predstavljaju svoju zemlju na ovom prestižnom svjetskom takmičenju.
- Ovom prilikom se zahvaljujemo Draženu Kajević Ansamblu “Rumija” Bar koji je za ovo svjetsko takmičenje za Anju obezbjedio crnogorski tradicionalnu nošnju - dodala je Šćekić.




Posjeta : 158