10.05.23
Poslije dva masovna ubistva koja su zadesila Srbiju
"Kurir" dijelio - noĆŸeve!

    Samo nekoliko dana poslije dva masovna ubistva koja su zadesila Srbiju, tabloid Kurir je juče svojim čitaocima, između ostalog, poklanjao noĆŸ.

- To je znak da ti mediji niĆĄta ne razmiĆĄljaju - kaĆŸe za portal N1 zamjenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a Vesna MaliĆĄić.
"Kurir" je prethodno na svom sajtu najavio da će u utorak, 9. maja, uz svaki kupljeni primjerak čitaoci tog tabloida dobiti i poklon iznenađenja.
Kao mogući pokloni se, između ostalih, navode kaĆĄika za pirinač, četka za pse, ĆĄrafciger, rajf, ljuĆĄtilica, pepeljara, ĆĄtapići za uĆĄi, otvarač za flaĆĄe, rende, aĆĄov

Ono ĆĄto se na sajtu, međutim, ne navodi, a pojedine građane je uznemirilo nakon proĆĄlonedjeljnih tragičnih događaja, je kuhinjski noĆŸ koji je takođe juče dijeljen uz primjerke Kurira.
- To je znak da ti mediji niĆĄta ne razmiĆĄljaju - kaĆŸe za portal N1 Vesna MaliĆĄić.
Riječ je o medijima koji, kako kaĆŸe, nemaju osjećaj za Kodeks novinara i duĆŸnu paĆŸnju za trenutak kad se neĆĄto radi ili kad se neĆĄto događa.
- To je apsolutno jedno divlje ponaĆĄanje bez ikakve kontrole, bez ikakve ograde. Dakle, njih apsolutno niĆĄta ne obavezuje - ocjenjuje MaliĆĄić.
Vjeruje, kako kaĆŸe, da to nije učinjeno namjerno, nego „zato ĆĄto oni ne znaju da to nije u redu“.
- Oni su nesposobni da shvate zaĆĄto to nije dobro. I tu je naĆĄ problem, ĆĄto ono ĆĄto se zove novinarska paĆŸnja, i prilikom obrade teme i prilikom ponaĆĄanja medija u ovakvim situacijama, to ne postoji - zaključila je zamjenica glavnog i odgovornog urednika NIN.
Fotografije "Kurira" uz mali crveni kuhinjski noĆŸ u plastičnoj kesici, prikačen za naslovnu stranu, od juče kruĆŸe druĆĄtvenim mreĆŸama, uz osuđujuće komentare građana koji takav potez smatraju neprikladnim u trenutnoj situaciji.




Posjeta : 291