0
Novi incident u beogradskoj gimnaziji "Ruđer BoÅ¡ković"
Nožem ubola - učenika i nastavnicu!

    Danas oko 13 časova bivÅ¡a učenica (15) gimnazije ‘Ruđer BoÅ¡ković’ doÅ¡la je u posjetu drugarici koja pohađa naÅ¡u Å¡kolu. Nakon Å¡to je bivÅ¡a učenica proÅ¡la kontrolu obezbjeđenja i prijavila da je doÅ¡la u posjetu drugarici, provela je neko vrijeme u Å¡koli bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivÅ¡a učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, priÅ¡la jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predjelu ramena nanijevÅ¡i mu lakÅ¡u tjelesnu povredu“, navodi se u saopÅ¡tenju Å¡kole - saopÅ¡tila je beogradska gimnazija "Ruđer BoÅ¡ković" detalje incidenta koji se dogodio danas, kada je jedna bivÅ¡a učenica nožem povrijedila učenika i nastavnicu u toj Å¡koli u Beogradu.

U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaÅ¡titili prisutnu djecu, a tokom oduzimanja noža bivÅ¡oj učenici jedna nastavnica je zadobila dvije posekotine, kažu iz Å¡kole.
- Odmah je dotrčao i radnik obezbjeđenja koji je bivÅ¡oj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mjesta. Pripadnici policije su preuzeli bivÅ¡u učenicu, a povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć. Nakon Å¡to su ljekari konstatovali lakÅ¡u tjelesnu povredu kod učenika i posjekotine kod nastavnice oni su puÅ¡teni da odu svojim kućama - saopÅ¡tili su iz Å¡kole „Ruđer BoÅ¡ković“.
Kako se navodi, uprava Å¡kole je u najkraćem mogućem roku, odmah po prikupljanju relevatnih informacija, o nemilom događaju obavijestila roditelje učenika. Istovremeno, stručne službe i uprava Å¡kole obavijestili su učenike da je doÅ¡lo do incidenta i uputili ih u bezbjednosnu proceduru o napuÅ¡tanju Å¡kolskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja.
- Uprava Gimnazije ‘Ruđer BoÅ¡ković’ iskreno žali zbog danaÅ¡njeg nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene. Naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se cjelokupna javnost joÅ¡ oporavlja od velike tragedije koja je juče zadesila beogradsku Å¡kolu ‘Vladislav Ribnikar’. U cilju zaÅ¡tite svojih učenika i roditelja, Å¡kola zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaÅ¡titi podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja - poručili su iz Å¡kole.





Posjeta : 233