0

PRIG0V0R

JZU Klinièki centar Crne Gore
ZAÅ TITNIK PRAVA PACIJENATA
Prigovor se odnosi na :
postupak zdravstvenog radnika i vrijeme èekanja na uslugu
PREDMET PRIGOVORA (Opis razloga za podnošenje Prigovora )
Poslijje loma desnog lakta septembra 2013. perisan sam u Risnu, kada mi je ugradjen OST, koji je 17.6.2021. - bez povrijeðivanja - probio kožu. Primlljen sam u Urgentni centar KCCG, gdje su mi dr Pepiæ i dr Vujadinoviæ ukazali intervenciju i savjetovali kontrllu kod dr peratera Ranka Lisova u bolnici u Risnu. Poslije èetiri dana 21.6. na kontrolnomm pregledu dr Pepiæ konstatovao dijagnozu BURISTIS CUBITI ALIA. Poslije toga bio sam u stalnm kontaktu sa dr Lisovom, o èijem {ne) radu presudæe nadležni sudovi Crne Gore, do suda za ljudska prava u Strazburu.
Ono bitnije, zbog èega se obraæam Vama: Od 29.3.2022. zbog istog problema pacijent sam dr Aleksandra Juškoviæa koji daje dijagnozu Z54.0 kada je i savjetovao odstranjenje ST materijala. Poslije samo dva dana, 1.5. 2022., ovog putau privatnoj "Poliklinici Filipoviæ" pprepisao mi je terapiju i napisao da sam na spisku za operaciju u KCCG. U meðuvremenu zbog do tada neavdekvatnog i nesavjesnog rada doktora - u Riisnu, dr Lisova i u KCCG dr Juškoviæaa - pogoršano mi je zdravstveno stanje ne samo ruke, veæ ukupno. Zbog sve jaèih bolova u ruci, dobijam èeste glavobolje, nesanicu i prvi put za 58. godina povišen krvi pritisak. Postadoh èest "gost" Hitne pomoæi, a terapiji mi je prikljuèen Zorkaptil. Pri novom "pregledu" u ortpedskoj ambulanti KCCG dr Juškoviæ konstatuje "pacijent stavljenn na listu èekanja"!
Vrhunac nesavjesnog rada jeste ponašanje glavne sestre Mirande Musiæ, koja drsko odbija da odgovori koji sam na listi èekanja, što je pravo pacijenta:
"Pacijenti koji žele da prate svoje kretanje kroz listu, treba da se jave glavnoj sestri/tehnièaru koji ce im uz dokaz o identitetu, predati njihovu šifru. Šifre se mogu dobiti liènim dolaskom pacijenta ili nekog od èlanova uže porodice, sa liènom kartom pacijenta. Šifre se ne mogu dobiti putem telefona, mail-a ili putem treæih lica.".
Najzad, opet bez dolaska do prijavnice KCCG, odakle samm je pozvao, da ja i nijesamm na ukupnoj listi èekanja, veæ na nekoj posebnoj i da mi ne može reæi šifru!
Kao pacijent koji se pridržavao savjeta, uputa i terapije ljekara, a zbog toga što su mi ugrozili zdravje, sada veæ i život, tužiæu sve navedene, a kao novinar, nepoklebljivi borac za istinu i pravdu, a kao novinar, nažalost nekada ponosnog zdravstva Crne Gore, savjest me primorava da svijet upoznam koliko je ono srozano. Od uvoðenjaprivatizacije, èast izuzecima, pcrnješe "bijeli mantili".
Ako ni od Vas ne dobijem odgovor u navedenom roku, bez bzira kakav bio, preduzeæu najavljene pteze, ne samo radi svog, veæ zbg zdravlja i života svvih pacijenata. Sve u interesu zdrsvstva Crne Gre i istine!
S poštvanjem,
Borislav Èukiæ
jmbg 0704964210222                                                                           Podgorica,
Mitra Bakiæa 66                                                                           1.12.2022.
Ime i prezime podnosioca Prigovora




Posjeta : 373