2
I u drugom kontrolnom meču pred EP rukometašice Crne Gore bolje od Slovačke 33:24
I drugi put - slavile "lavice"!

„Lavice“ su slavile i u drugom kontrolnom meču protiv Slovačke uoči Evropskog prvenstva, čiji je jedan od domaćina i Crna Gora – 33:24 u dvorani Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore. U prvom međusobnom duelu koji je odigran sinoć u dvorani „Verde“ bilo je 37:20.

Selektorka Bojana Popovića dala je priliku svim igračicama, a kao i u prvom meču, njih 10 se upisalo u strijelce. Jovanka Radičević i Ivona Pavićević su bile najefikasnije sa po šest golova, Itana Grbić je postigla pet, a Matea Pletikosić četiri.
Marina Rajčić je imala osam, a Marta Batinović koja je branila prvih 20-ak minuta, meč je završila sa četiri uspješne intervencije.
Slovačka je nekoliko puta imala minimalnu prednost u uvodnim minutama, „lavice“ su preokrenule sredinom prvog poluvremena i nakon prvih 30 minuta vodile su 18:14.
Sve je bilo riješeno sredinom nastavka, kada je Grbić u 46. minutu pogodila za 25:19, a prednost je jednom bila i dvocifrena – 33:23.
Naše djevojke nastavljaju pripreme u Podgorici, gdje će 5. novembra protiv Španije igrati na startu Evropskog prvenstva čiji su domaćini još Slovenija i Sjeverna Makedonija.
Posjeta : 18