1
Predsjednica Skupštine Crne Gore sastala se danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srbije
Odnosi osnaženi - evropskim ciljevima!

      - Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Srbljom, koji su dodatno osnaženi zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom, te utemeljeni na realnim interesima i ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge - istakla je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, koja se danas u Beogradu sastala sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.
Ukazujući na značaj obostrane posvećenosti kreiranju atmosfere međusobnog uvažavanja, poštovanja zajedničke istorije i tradicionalne bliskosti dva naroda, Đurović je ukazala da dvije zemlje dijele evropsku integracionu aspiraciju, kao i reformske ciljeve i izazove.

Predsjednica Skupštine je naročit akcenat stavila na potrebu jačanja bilateralnih odnosa i iskazala interes za dalje unapređenje saradnje i intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i radnom nivou. U tom kontekstu, izrazila je zadovoljstvo zbog nedavne uspješne posjete delegacije Vlade Crne Gore Beogradu, kao i očekivanje da će se dobra međuresorska saradnja nastaviti i u narednom periodu.
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je izrazio očekivanje da će doći do intenziviranja saradnje između parlamenata Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju.
Sagovornici su se saglasili da dvije zemlje sva otvorena pitanja treba da nastave da rješavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dviju država, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.
Posjeta : 67