1
Mjuzikl u četiri slike, sa čak 24 aktera na sceni, nastao u produkciji NVO “Bruna”
Premijerno - “San o Boki”!

       Nastao u produkciji NVO “Bruna” mjuzikl “San o Boki” premijerno će večeras od 20 biti izveden u velikoj sali KIC "Budo Tomović".
Rađen je po tekstu Peđe Ristića i u režiji Petra Pejakovića, ovo je svojevrsna oda zlatnom tragu vremena, Hotelu “Boka”, mnogim kulturnim i umjetničkim stvaraocima i vizionarima Herceg Novog tokom XX vijeka, kao i novskim oriđinalima.
U „Snu o Boki“ glume, pjevaju, sviraju i plešu: Miloš Pejović, Goran Slavić, Dejan Đonović, Danilo Babović, Zoran Trojanović, Andrija Rašović, Miroslav Bobo Milanović, Maja Lukšić, Sara Janjić, Milica Milanović, Zagorka Komljenović, Lara Kovačević, Đuro Poznanović, Slobodan Bobo Janjić, Radovan Čeprnić, Andrej Božanović, Luka Gardašević, Luka Dubanek, Bjanka Vrcan, Lukas Bok, Mia Mišević, Sara Giga, Sanja Đurić i Andrea Proročić.

Scenografiju je osmislio Vojislav Vojo Kilibarda, a kostime izradila Vesna Vukićević. Originalne kompozicije djelo su Peđe Ristića i Vladimira Rackovića, a koreografiju potpisuje Antonija Novoselac. Za snimanje songova zadužen je Stevan Tomašević.
Mjuzikl u četiri slike, sa čak 24 aktera na sceni, sa orkestrom na bini, dinamičnom pričom, plesnim numerama i poznatim domaćim i stranim, ali i specijalno komponovanim numerama, plijeni pažnju radnjom smještenom u jesen 1934. godine. Na terasi i u svečanoj sali hotela „Boka“ miješaju se san i java, jedna lokalna svadbena svečanost i neizvjesnost oko iznenadnog dolaska kralja Aleksandra na putu za Marsej… Kroz 90-minutnu priču saznajemo o duhu nekadašnjeg Herceg Novog, duhu koji grade osim znamenitog novskog gradonačelnika Mirka Komnenovića i uglednih mještana i slavni književnici Ivo Andrić i Miloš Crnjanski, Zuko Džumhur i Vojo Stanić“, navodi se u kratkom sinopsisu mjuzikla.




Posjeta : 244