1
Mjuzikl u ĆØetiri slike, sa ĆØak 24 aktera na sceni, nastao u produkciji NVO ā€œBrunaā€
Premijerno - ā€œSan o Bokiā€!

       Nastao u produkciji NVO ā€œBrunaā€ mjuzikl ā€œSan o Bokiā€ premijerno Ʀe veĆØeras od 20 biti izveden u velikoj sali KIC "Budo TomoviƦ".
RaĆ°en je po tekstu PeĆ°e RistiƦa i u režiji Petra PejakoviƦa, ovo je svojevrsna oda zlatnom tragu vremena, Hotelu ā€œBokaā€, mnogim kulturnim i umjetniĆØkim stvaraocima i vizionarima Herceg Novog tokom XX vijeka, kao i novskim oriĆ°inalima.
U ā€žSnu o Bokiā€œ glume, pjevaju, sviraju i pleÅ”u: MiloÅ” PejoviƦ, Goran SlaviƦ, Dejan ƐonoviƦ, Danilo BaboviƦ, Zoran TrojanoviƦ, Andrija RaÅ”oviƦ, Miroslav Bobo MilanoviƦ, Maja LukÅ”iƦ, Sara JanjiƦ, Milica MilanoviƦ, Zagorka KomljenoviƦ, Lara KovaĆØeviƦ, Ɛuro PoznanoviƦ, Slobodan Bobo JanjiƦ, Radovan ƈeprniƦ, Andrej BožanoviƦ, Luka GardaÅ”eviƦ, Luka Dubanek, Bjanka Vrcan, Lukas Bok, Mia MiÅ”eviƦ, Sara Giga, Sanja ƐuriƦ i Andrea ProroĆØiƦ.

Scenografiju je osmislio Vojislav Vojo Kilibarda, a kostime izradila Vesna VukiƦeviƦ. Originalne kompozicije djelo su PeĆ°e RistiƦa i Vladimira RackoviƦa, a koreografiju potpisuje Antonija Novoselac. Za snimanje songova zadužen je Stevan TomaÅ”eviƦ.
Mjuzikl u ĆØetiri slike, sa ĆØak 24 aktera na sceni, sa orkestrom na bini, dinamiĆØnom priĆØom, plesnim numerama i poznatim domaƦim i stranim, ali i specijalno komponovanim numerama, plijeni pažnju radnjom smjeÅ”tenom u jesen 1934. godine. Na terasi i u sveĆØanoj sali hotela ā€žBokaā€œ mijeÅ”aju se san i java, jedna lokalna svadbena sveĆØanost i neizvjesnost oko iznenadnog dolaska kralja Aleksandra na putu za Marsejā€¦ Kroz 90-minutnu priĆØu saznajemo o duhu nekadaÅ”njeg Herceg Novog, duhu koji grade osim znamenitog novskog gradonaĆØelnika Mirka KomnenoviƦa i uglednih mjeÅ”tana i slavni književnici Ivo AndriƦ i MiloÅ” Crnjanski, Zuko Džumhur i Vojo StaniƦā€œ, navodi se u kratkom sinopsisu mjuzikla.




Posjeta : 333