1
Poslanik DPS Predrag Bošković u emisiji “Aritmija” Gradske TV
Vlada bježi - od izbora!

    - Namjera odlazećeg premijera Dritana Abazovića, da smijeni ministre odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, članove Vlade kojoj je parlament izglasao nepovjerenje, je za rubriku vjerovali ili ne, kazao je poslanik DPS Predrag Bošković, u emisiji “Aritmija”, autorke Tamare Nikčević na Gradskoj TV.
Umjesto da, kako smatra, iskažu političku odgovornost pred građanima, Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje, odnosno njen premijer, bježi od izbora i ide iz greške u grešku.

- Ta Vlada je pala 19. avgusta ove godine, i svako odgovoran bi tražio da vidi da li građani razmišljaju isto kao i Parlament u tom momentu, ili razmišljaju na drugi način. Iako zdušno najavljuju – dajte izbore da porazimo DPS, od tih izbora bježe kao đavo od krsta - ukazao je Bošković.

Neuvjerljivi razlozi za smjenu Kentere


Govoreći o smjeni prvog čovjeka ANB-a, odnosno razlozima koje je premijer kojem je izglasano nepovjerenje Dritan Abazović naveo, Bošković kaže da nijesu uvjerljivi.
- Ako je Kentera smijenjen zato što je procijenio da o akciji ne treba da obavijesti Abazovića, a akcija planirana da se nastavi, zašto je onda smijenjeno i šest profesionalaca koji su za tu akciju dobili sve međunarodne pohvale - ističe Bošković.
Smijenjeni šef ANB Savo Kentera nije prekršio zakon, kako tvrdi Abazović, već je izvršio kontraobavještajnu zaštitu institucije premijera, upozoravajući ga više puta na kontakte bliskog saradnika Rada Miloševića sa kriminalnim strukturama, koje je on ignorisao, kaže Bošković.
- To je pokazatelj da su u potpunosti izgubili kompas i da Abazović ide iz greške u grešku i srozava ne samo sebe već i instituciju premijera. Nijednim svojim kapacitetom ne zaslužuje da bude na toj poziciji, jer je sticajem raznih okolnosti, došao u situaciju da mu čak i mi iz DPS-a damo podršku u Parlamentu. Sve nakon toga što je radio bila je njegova lična agenda koju je pokušao da sprovede i ostvari svoje političke interese i interese onih ljudi kojima je dužan van granica Crne Gore - objašnjava Bošković.
Sve je to, ističe, perfidna igra koja je pripremana direktno u Beogradu ili Moskvi, ne u Crnoj Gori.
Na bazi informacija i političke percepcije, dodaje, lako je doći do zaključka da je Abazović politički dužnik Aleksandra Vučića.
- Priča o sprovođenju Srpskog sveta, koja se krije iza Otvorenog Balkana, samo je dokaz koliko je on najbolji igrač na kojeg računaju, jači i od Crkve Srbije i DF. Zahvaljujući funkciji koju obavlja uspio je da derogira svaku instituciju u Crnoj Gori. URA je kriva što nije izabran Ustavni sud, URA je kriva što nije u potunosti formiran Sudski savjet jer njima nijesu potrebne funkcionalne institucije, već institucije koje će sprovesti njihove naume u djelo. Dritan Abazović sada to radi potpuno otvoreno, kao najvatreniji branilac politike Aleksandra Vučića ili Aleksandra Vulina, u Crnoj Gori - ističe Bošković.
Dritan Abazović je,smatra, skinuo političke rukavice i svaku masku sa sebe i ono što radi u susret lokalnim izborima i nakon pada Vlade je pokušaj da se spasi najbolji igrač srpskog sveta u Crnoj Gori. To je, kaže, svima postalo jasno nakon izbijanja posljednjih afera, kada je smijenjeni premijer smijenio smijenjene ministre.




Posjeta : 257