1
Samostalna izložba dizajnerskih radova Ahmeta Ademagića u KIC "Budo Tomović"
„Kula“ - raskoš boja i sigurnih poteza!

Samostalnu izložbu dizajnerskih radova „Kula“ slikara Ahmeta Ademagića, koju organizuje U Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, biće večeras od 19 otvorena u izložbenom holu KIC "Budo Tomović".
Raskošnim bojama i sigurnim potezima radi akvarele znamenitih objekata iz zavičaja i starih zaborabvljenih kuća. Imao je nekoliko samostalnih izložbi, a izlagao je na više od 20 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, najčešće sa Likovnim klubom ,,Kula’’iz Rožaja.

Ademagić je rođen 1945. godine u Rožajama. Srednju likovnu školu, smjer za primijenjenu umjetnost, završio je u Sarajevu 1967. godine. Višu pedagošku školu, odsjek za likovno vaspitanje, 1972. godine završio je u Prištini, a Filozofski fakultet u Skoplju – grupu istorija i istorija umjetnosti, 1975. godine.
Zastupljen je u Leksikonu slikara pripadnika manjinskih naroda Crne Gore “Saga svjetlosti”. Dobitnik je najvećeg priznanja Opštine Rožaje za izuzetne rezultate u oblasti kulture i umjetnosti Nagrade ”30. septembar”. Njegova umjetnička djela se nalaze u brojnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.




Posjeta : 258