2
Mihailo Anđušić, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore, o inicijativi za razriješenje Predsjednika Crne Gore
Šibicarski blef - nedostojan politike!

- Oni ne samo što na sve načine pokušavaju pobjeći od suda građana, već još jednom izvode očajničku tačku, šibicarski blef nedostojan i politike na nivou mjesne zajednice, viđen već toliko puta - naglasio je poslanik DPS Mihailo Anđušić u saopštenju povodom inicijative 41 poslanika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. koji su Skupštini Crne Gore podnijeli inicijativu o razriješenju Predsjednika Crne Gore zbog povrede Ustava.

- Kada smo saznali da je neminovno održavanje vanrednih izbora, nijesmo ni pretpostavljali da će među našim oponentima zavladati baš toliki strah.
Međutim, kako se ispostavilo, oni ne samo što na sve načine pokušavaju pobjeći od suda građana, već još jednom izvode očajničku tačku, šibicarski blef nedostojan i politike na nivou mjesne zajednice, viđen već toliko puta.
Kao i prošle godine, opet u septembru, ko zna koji već put iniciraju smjenu predsjednika države. I ovog puta, već po navici, grupa vječitih gubitnika poziva se na Ustav.
Da nijesu u pitanju neznalice i potpuno neuki ljudi, koje je silom prilika - u nedostatku sposobnijih - zapalo da se pitaju u strankama koje vode, onda bi imalo svrhe objašnjavati im da Ustav nije prekršen.
Da nijesu u pitanju klasični diletanti, onda bi imalo svrhe i pojasniti im elementarnu stvar - da Skupština nema ovlašćenje da smjenjuje predsjednika države, već da njegove poteze cijeni Ustavni sud.
Da nijesu u pitanju neodgovorni populisti i neznaveni marginalci, onda bi imalo svrhe podsjetiti ih da su upravo sopstvenim činjenjem na urušavanju sistema doveli do toga da Crna Gora više nema ni funkcionalan Ustavni sud.
Ali, kako je riječ o frustriranim i neostvarenim luzerima i politički impotentnim akterima, svjesnim podrške koju Đukanović ima, onda nema potrebe da im se pojašnjava bilo šta.
Tek koaliciju putinofila i marginalaca sa ivice cenzusa čekamo 30. septembra - čisto da vidimo ko smije pred građane, a kome je jedino što umije i zna - bježanija.
Posjeta : 8