2
Nikola Zirojević, portparol Socijaldemokrata, o inicijativi stare parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. za smjenu Predsjednika Crne Gore
Potpisi ne vrijede - baš ništa!

       - Moram da razočaram onaj dio javnosti koji je gospodin Vučurović obradovao 41 potpisom zbog toga što Ustav Crne Gore u članu 98 jasno kaže da odluku o povredi Ustava donosi Ustavni sud i da Predsjednika Crne Gore Skupština može razriješiti kada Ustavni sud utvrdi da je povrijedio Ustav. Tako da u situaciji u kojoj se nalazimo, kada je Ustavni sud nefunkcionalan, rekao biih da 41 potpis ne vrijedi ama baš ništa i da bez mišljenja Ustavnog suda koje ne možemo dobiti ova inicijativa apsolutno ne vrijedi - naglasio je Nikola Zirojević, portparol Socijaldemokrata, u emisijii "Argumenti" TV Crne Gore, govoreći o tome da li je Predsjeednik Crne Gore prekršio Ustav ili je parlamentarna većina nije ispoštovala proceduru u određivanju mandatara za sastav Vlade.
To je bila replika na najavu Jovana Vučurvića iz DF da je stara parlamentarna većina o 30. avgusta 2020. prikupila 41 potpis za smjenu Predsjednika Crne Gore i da je inicijativu predala predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović.






Posjeta : 221