1
Fudbalska "A" reprezentacija večeras počinje pripreme za duele sa BiH i Finskom u UEFA Ligi nacija
Za ostvarenje želja - junski recept!

    - Nakon junskih utakmica u Ligi nacija, sa velikim samopouzdanjem i dozom optimizma dočekujemo utakmice u BiH i sa Finskom. Cilj je u mnogome ostvaren. Nagrada je stigla u vidu borbe za najviši plasman u grupi. Pokušaćemo da ostvarimo želje svih nas. Možda je ovo došlo malo neočekivano, ali je potpuno zasluženo. Čestitke momcima za ono što su uradili u junu, a sada je imperativ da ponovimo odnos koji smo pokazali u prethodnom terminu. Siguran sam da ova grupa igrača to može i vjerujem da rezultat neće izostati - naglasio je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja večeras počinje pripreme za dva preostala duela u UEFA Ligi nacija - sa Bosnom i Hercegovinom u Zenici i sa Finskom u Podgorici.

- - Svjesni smo što donosi meč sa BiH. Osvajanjem prvog mjesta u grupi napravila bi se ogromna stvar za cjelokupan crnogorski fudbal, sa mnogo aspekata. Znamo u kojem društvu bismo se našli, tu je finansijski aspekt, a na kraju krajeva, dvije utakmice bi nas dijelile od Evropskog prvenstva. Sve to treba imati u glavi, ali ono za što se spremamo su kvalifikacije iduće godine i pokušaj da direktno izborimo mjesto na velikom takmičenju. To je bila vizija kada smo ušli u Ligu nacija, a zahvaljujući igračima, svemu što su dali za reprezentaciju, stigla je nagrada u vidu šanse koja se otvara pred ova dva meča. Spemni smo da se uhvatimo u koštac sa tim i borimo se za najviši plasman - poručio je selektor "hrabrih sokola" i dodao:
- Svi momci su na raspolaganju, osim Savića koji je definitivno otpao. Sve do juče tinjala je nada da će biti sa nama. Tu je oporavljeni Jovetić. Mugoša nije neko vrijeme igrao, bio je u karantinu zbog kovida, ali vratio se u trenažni proces. Doći će, vjerujem da će nam pomoći. To je igrač koji je mnogo bitan za našu igru i očekujem da pruži svoj udio u oba meča. Potrebni su nam 100 odsto zdravi i spremni igrači.
- - Svi se međusobno dobro znamo. Malo tu ima prostora za neka taktička i igračka nadmudrivanja. Pozvani broj napadača otkriva kako ćemo da djelujemo. Igraju svije ekipe koje su postigle najviše golova, po šest oni i mi. Ovo je četvrti međusobni duel, a prethodna tri su završena remijem. Mislim da ova ne može da da se završi neriješeno. Probaćemo da iskoristimo napadački potencijal i upišemo pobjedu - zaključio je Radulović.
Posjeta : 11