1
Komemorativna sjednica Skupštine Crne Gore povodom smrti poslanika Miodraga Miška Vukovića
Stručnost i predanost - služiće za primjer!

            - Dugogodišnji parlamentarni rad poslanika Vukovića ostaće nesumnjivo upamćen u političkom životu naše države. Njegova stručnost i predanost služili su i služiće kao primjer koleginicama i kolegama u Skupštini Crne Gore. Svom poslu pristupao je kao veliki profesionalac, temeljno i ozbiljno, vodeći računa o pravilima rada parlamenta i uvijek uvažavajući ostale poslanice i poslanike. Za svoje stavove i mišljenja borio se odlučno i istrajno, uzimajući u obzir drugačija viđenja, a uvijek čuvajući dignitet zakonodavnog doma čiji je bio član - zaključila je predsjednica Skupštine Crne Gore na komemorativnoj sjednici Skupštine Crne Gore povodom smrti poslanika profesora dr Miodraga Miška Vukovića.

Govoreći na komemorativnoj sjednici predsjednik kluba poslanika DPS Danijel Živković, naveo je da je „Miodrag Vuković bio učesnik u donošenju presudnih političkih odluka za Crnu Goru, kao i da je odgovorno i mudro stajao pred izazovima dramatičnog vremena vjerujući u demokratičnost, razgovor, toleranciju i argumente.
Poslanik Živković je istakao da se Miodrag Vuković na dugom političkom putu borio suvereno i nepokolebljivo, snagom činjenica i blagosti, a teret složenog državnog posla nosio mirno i savjesno vodeći računa o ljudskim potrebama i problemima uz najdublje razumijevanje za sve svoje kolege.
- Njegova djela ostaju da svjedoče kako se demokratski primjereno i dostojanstveno može boriti za ideju koja je uzvišena i ispravna. Miško Vuković ostavlja porodici i Crnoj Gori bogato nasliljeđe i časno ime - kazao je Živković.
Posjeta : 10