0
Poslije sastanka poslaničkih klubova proevropskih partija u Skupštini Crne Gore sa šeficom Delegacije EU i ambasadorima država članica EU u Crnoj Gori
Dijalogom se vratiti - na put u EU!

- Dijalogom doći do kompromisa koji bi nedvosmisleno značio dalji napredak evropskog puta Crne Gore i usvajanja sistema vrijednosti koji baštine savremene zapadne demokratije - navedeno je u zajedničkom saopštenju poslije sastanka poslaničkih klubova proevropskih partija u Skupštini Crne Gore sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori, Nj.E. Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Nj.E. Karen Medoks, ambasadorkom SAD u Crnoj Gori, Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke, kao i ambasadorima država članica Evropske unije u Crnoj Gori.

Predstavnici evropskih partija, kako dodaju, konstatovali su da će zajednički dati “puni doprinos dolasku do konstruktivnog rješenja, apsolutno stavljajući državni ispred partijskog interesa kao što je to uvijek i bio slučaj”.
- Odnosom u novonastaloj situaciji proevropske partije će još jednom potvrditi državničku odgovornost koju baštine i koja će nastaviti da vodi Crnu Goru ka njenom ključnom spoljnopolitičkom prioritetu – punopravnom članstvu u EU - zaključuje se u saopštenju proevropskih partija Crne Gore.




Posjeta : 241