1
U krugu fabrike "Javorak MB" u Nikšiću
Spaljeno 1.500 paketa - zaplijenjenih cigareta!

          - Šverc cigareta je okosnica oko koje se okuplja organizovani kriminal i iz kojeg se finansiraju određene strukture, među kojima ima i političara - ukazao je premijer dr Dritan Abazović, koji je danas prisustvovao spaljivanju 1.500 paketa cigareta koje su bile uskladištene u magacinu "Montenegrobonus" u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar. Uništenje se sprovodi u cilju okončanja postupka "po Zahtjevu privrednog društva od 22.2.2022. godine i Zahtjevu istog privrednog subjekta od 7.4.2022. godine".

Zbog špekulacija koje su se pojavile u pojedinim medijima, direktor UPC Rade Milošević pojasnio je da se radi o cigaretama koje su zaplijenjene prije velike akcije oduzimanja u Luci Bar ove godine i da su u Slobodnoj carinskoj zoni Bar uskladištene duže vremena.
- Zahtjev za uništenje ovog kontigenta cigareta potpisan je prije mog mandata i ukupno je uništeno oko 5000 kartona, s tim što se to radilo parcijalno. Sve se radi u skladu sa zakonskim procedurama i da ne bismo lagerovali robu i imali bezbjednosne izazove, zauzeli smo stav da sve ono što je zaplijenjeno prije ove velike količine koju smo oduzeli ove godine, treba da se uništi. Da ne bude zabune, i prije velikih zapljena koje smo imali u maju i junu postojala je određena količina cigareta koja je zaplijenjena u prethodnih par godina i predviđena je za uništavanje..
Posjeta : 61