1
Građani Podgorice dobili su još jednu zelene oazu za odmor i uživanje u užem centru grada
Nepristupačan prostor - pretvoren u oazu!

- U pitanju je prostor koji je posljednjih petnaestak godina bio ograđen, nedostupan našim sugrađanima, nekako skriven od očiju javnosti. Prepoznajući njegov potencijal i značaj, imajući u vidu na kojoj lokaciji se nalazi, mi smo odlučili da ga transformišemo u jednu lijepo uređenu zelenu površinu. I evo nekoliko mjeseci kasnije možemo da zaključimo da su naša privredna društva, kao i uvijek odradila fantastičan posao. Posebno mi je drago što ovaj park predajemo na upotrebu upravo danas, 14. jula, na dan pada Bastilje, nacionalnog dana Francuske - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori, Nj.E. Kristijanom Timonijem, obišao novu parkovsku površinu koja se prostire na 8 700 m˛, a nalazi se u blizini Kliničkog centra Crne Gore.

Vuković je zahvalio ambasadoru Timonieru na tome što je podsredstvom Udruženja francusko- crnogorskih preduzeća obezbijedio vrijednu donaciju u iznosu od 17 hiljada eura za realizaciju ovog projekata čija je ukupna vrijednost 170.000 eura.
Ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori, Nj. E. Kristijan Timonije, kazao je da je ova parkovska površina simbol prijateljstva Francuske i Crne Gore, te da će ovo biti još jedno mjesto za druženje u prirodi.
Radovi su obuhvatili izgradnju šetnih staza, platoa, iskop i opremanje bunara, ugradnju hidrosistema i ugradnju parkovskog mobilijara (20 klupa i 12 korpi za otpatke). Posađeno je više od 40 sadnica drveća, oko 150 komada žbunja i ukrasnih trava i oko 200 m žive ograde, dok je travnjak formiran na oko 6.700m˛. Izgrađena su i 22 nova stuba LED rasvjete, čime je ovaj prostor dodatno osvijetljen.





Posjeta : 308