0
GP URA tvrdi da su državni interesi zaštićeni
Brigom o EU - SDP prikriva mržnju!

    - Državni interesi Crne Gore su zaštićeni, a brigom o EU iz SDP ne mogu da prikriju ekstremizam i mržnju koju siju. Vlada Crne Gore, dok njome kao premijer rukovodi predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, vodiće odgovornu državnu politiku usmjerenu na što brže pristupanje Crne Gore EU dok će se sva neriješena pitanja koja opterećuju društvo pokušati riješiti što prije - saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako navode iz URA, tvrdnja SDP da se Vlada “bavi interesima pojedinih vjerskih organizacija na način koji izaziva društvene podjele i skreće fokus sa životnih i reformskih tema” nije tačna.
- Naprotiv, Vlada nastavlja da odlučnim i odgovornim odlukama i potezima ispuni svoj primarni cilj – što brži pristup CG EU i rješavanje pitanja koje opterećuju javnost duži niz godina a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom Crne Gore. Razumijemo potrebu SDP da su taoci politike prošlosti, politike koje ne gleda na budućnost ali cijela Crna Gora ne može i ne treba da bude talac takve politike. U svim dosadašnjim saopštenjima SDP i ostalih subjekata koji kritikuju Temeljni ugovor sa SPC u Crnoj Gori nijesmo naišli ni na jednu kritiku koja se tiče sadržine tog dokumenta ili njegove neusklađenosti sa zakonima i Ustavom države. To dovoljno govori o tome je li zaista ovaj dokument loš za državu ili bilo kojeg njenog građanina i je li opstruktivna politika SDP-a utemeljena realistički ili je plod nečeg drugog.
Iz URA podsjećaju da je Crnogorska pravoslavna crkva (CPC), za koju iz SDP vjeruju da je zakinuta u ovom procesu, imala status nevladine organizacije (NVO) dok je SDP bio na vlasti.
- Nakon što smo mi preuzeli vlast, ona je postala punopravna vjerska zajednica, kao i sve druge. Dok je SDP bio u vlasti ovo pitanje se moglo riješiti jer ono ne datira od juče već stoji neriješeno dugi niz godina. U tom vremenskom intervalu i država Crna Gora i ostali subjekti bili su u gubitku zato ne postoji opravdanje da se ovo neriješeno pitanje ne zatvori. URA se neće rukovoditi takvom neodgovornom politikom SDP već će odlučno istrajati u politici koja Crnoj Gori obezbjeđuje budućnost, prosperitet i bolji život svih njenih građana.
Posjeta : 199