2
Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore odabrao 13 igrača za SP u Mađarskoj
"Ajkule" startuju - protiv domaćina!

       - Vjerujemo da smo izabrali najboljih 13 u ovom momentu, koji su to pokazali kroz pripreme. Posljednje pripreme su prošle po planu, svi su zdravi, nijesmo imali problema sa povredama. Koristili su nam treninzi sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, kao i ova dva posljednja dana sa Gruzijom. Kroz te utakmice smo podigli formu, jer nijesmo imali prostora da radimo u kompletnom sastavu. Na startu imamo utakmicu sa najtežim mogućim rivalom i to na njihovom bazenu. Igrali smo sa njima ove sezone, ali su sada još jači. Sastav skoro kao na Olimpijskim igrama. U ovom sastavu u kojem mi nastupamo, ne možemo ništa da izgubimo. Ukoliko budemo imali pravi pristup, možemo mnogo da dobijemo iz te utakmice. Da se kroz nju još više podignemo, i na pravi način uđemo u turnir - istakao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koji je odabrao 13 igrača za SP u Mađarskoj, na kojem "ajkule" startuju sjutra u 21, susretom sa domaćinom.

U drugom kolu igraćemo sa Gruzijom dva dana kasnije od 19,30, dok je za 25. jun zakazan meč sa Brazilom takođe od 19,30.
Osvajač grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati osminu finala.
Pozvani

Na spisku su: Dejan Lazović, Marko Mršić, Uroš Vučurović, Kanstantsin Averka, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Vasilije Radović, Bogdan Đurđić, Miroslav Perković, Dušan Banićević, Dušan Matković, Marko Petković, Petar Tešanović.
Pored selektora Gojkovića, u stručnom štabu su i pomoćni treneri Miloš Šćepanović i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Ivan Borović, psiholog Nikola Mijušković i video analiza Vasko Vučković.
Posjeta : 143