2
U sklopu Crnogorske nedelje mode u "Delta City"
Na pisti - nosivi komadi!

Revijom na kojoj će se predstaviti modni dizajneri, kao i srednjoškolci i studenti modnog dizajna, koji će prezentovati reciklazne komade odjeće - redizajnirane i pretvorene u nove moderne nosive komade, večeras od 20 u shopping mallu "Delta City" - u sklopu Crnogorske nedelje mode - uspješno završen projekat održive mode "Samo da podrži".

U sklopu jedinstvene revije mode sa velikim zadovoljstvom predstavljamo modele koji su nastali kao rezultat rada na projektu održive mode i kampanje “Samo da podrži”, koju je Delta City započeo prije dvije godine“, kaže Dragan Perišić, direktor marketinga Delta City-ja, dodajući da projekat ima za cilj da stavi akcenat na odgovoran i savjestan tretman garderobe, da ukaže na mogućnosti njenog daljeg korištenja „te na činjenicu da stara i nenošena garderoba ne mora završiti u smeću, već naprotiv, da joj možemo dati novu svrhu i novi život“.
Podizanje svijesti o savjesnom odnosu prema modi jedan je od stubova strategije korporativne društvene odgovornosti Delta City šoping mola. Stoga je, prateći svjetske trendove u oblasti održive mode, Delta City pokrenuo projekat „Samo da podrži“, kojim se stavlja akcenat na važnost savjesnog tretmana odjeće nakon što joj se upotrebni vijek završi. U periodu od 21. marta do 21. aprila, posjetioci Delta City-ja bili su u prilici da garderobu, koja im više ne služi, odlože u centralnom holu šoping mola, u za to predviđeno mjesto, a u svrhu njenog ponovnog korištenja i stvaranja nove vrijednosti.
"Delta City" šoping-mol prisutan je na crnogorskom trzištu već 13 godina, tokom kojih kontinuirano sprovodi niz društveno odgovornih aktivnosti značajnih za zajednicu u kojoj posluje. Osim projekta Održive mode, važne segmenti strategije društvene odgovornosti čine projekti koji podrazumijevaju podršku kreativnom preduzetništvu, te udomljavanju nezbrinutih životinja, koji se već par godina unazad uspješno realizuju.





Posjeta : 299