3
Gradonačelnik Podgorice predstavio projekte koji će obilježiti razvoj Glavnog grada do kraja godine
Grad otvara - 1 500 radnih mjesta!

- Ovu godinu obilježiće i otvaranje preko 1.500 novih radnih mjesta u okviru bizis zona gdje će, zahvaljujući uspješno okončanom prvom pozivu za zakup zemljišta, uskoro otpočeti realizacija investicija vrijednih cca 151 milion eura - naglasio je dr Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, predstavljajući danas projekte koji će obilježiti razvoj Glavnog grada do kraja godine.

- Budući da smo već nekoliko godina svi skupa dio ove priče, jasno je da ova ambiciozna agenda ne predstavlja ništa novo za ovu gradsku upravu već nastavljamo onim putem koji smo prethodno trasirali. Sigurniji i iskusniji, uvjereni smo da ova godina može biti i bolja od prethodnih u kojima smo postigli izvanredne rezultate - istakao je Vuković i posebno zahvalio svim sugrađanima koji su svojim sugestijama dali značajan doprinos kreiranju plana razvoja Podgorice u narednom periodu.
Nakon brojnih pozitivnih reakcija građana, uskoro se nastavlja izgradnja šetališta uz Moraču, od objekta na plaži Galeb do mosta Milenijum. Osim toga, Podgorica dobija i šetalište na brdu Ljubović, čija će se izgradnja realizovati fazno, a I faza odnosi se na krak od Bulevara crnogorskih serdara do postojeće šetne staze na Ljuboviću. Sa posebnom pažnjom, Glavni grad nastavlja da radi na vraćanju autentičnog izgleda najstarijem gradskom jezgru, a isto tako, oživljavanju centra grada, gdje su rezultati prethodnih aktivnosti, u tom cilju, već vidljivi.
Aktuelna gradska uprava posebnu pažnju posvetila je formiranju novih i uređenju postojećih zelenih površina, a kruna napora u ovom smislu biće izgradnja Centralnog parka na Starom aerodromu, koji će se prostirati na površini od 437.031 m2 i u čije kreiranje će biti uključena šira društvena zajednica, domaći i međunarodni eksperti.
Opština u okviru Glavnog grada Golubovci i tokom ove godine nastavlja da se razvija, te će dobiti brojne sadržaje koji su u prethodnom periodu nedostajali, poput trga u Anovima, dnevnog centra za stare i zelenu pijacu.
Gradonačelnik se osvrnuo i na brojne druge projekte koji su ranije započeti, a čija realizacija se očekuje u narednom periodu, kao što su postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja škole u Tološima, izgradnja objekta Gradskog pozorišta, novog gradskog groblja, modernizacije gradskog prevoza i mnogih drugih.
Riječi je bilo i o projektima koji se po svojoj vrijednosti ne ubrajaju u kapitalne, ali se izdvajaju po svom značaju za lokalnu zajednicu - zelena površina za stanovnike City kvarta, park u blizini SC Morača, sportsko-rekreativna zona u naselju Zelenika i na Bulevaru Šarla de Gola, još jedan natkriveni bazen, višenamjenski objekat u Zagoriču i na Zabjelu, socijalni servis Dječja kuća, unapređenje putne infrastrukture, obezbjeđivanje dodatnih besplatnih parking mjesta i druge.
Gradonačelnik Vuković je naglasio da je ideja vodilja ove gradske uprave od samog početka da građani Podgorice osjete da mogu imati sve one sadržaje koje imaju veliki evropski gradovi i da se u Podgorici može živjeti čak i ljepše nego u mnogim od tih gradova.   
- Svakog dana, svakim novim projektom, polako ali sigurno približavamo se realizaciji tog cilja, zahvaljujući odličnoj saradnji sa lokalnom zajednicom i to je ono što nas čini optimistima uprkos svim izazovima - zaključio je Vuković.




Posjeta : 378