1
Članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore Nela Savković Vukčević
Velikosrpska laž za - razaranje BiH!

          - Zbog upotrebe stare crnogorske zastave na neustavnom prazniku u svečanom defileu entiteta BiH, očekujemo reakciju i objašnjenje Ministarstva vanjskih poslova, kao i naše ambasade u Sarajevu. U suprotnom, biće ovo samo još jedna demonstracija snishodljivosti koju pokazuje Vlada Crne Gore kada su u pitanju brojne provokacije koje nam dolaze iz „srpskog sveta“ - zaključuje članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore Nela Savković Vukčević.

Jučerašnjim svečanim defileom u Banjaluci i isticanjem jedne od zastava iz Kraljevine Crne Gore slikovito su iskazani želja i cilj politike koja se tamo slavila – uspostavljanje „srpskog sveta“ konstantnim provociranjem pripadnika drugih nacionalnosti.
Ovaj čin samo je nastavak velikosrpskih hegemonističkih težnji, sa sličnom simboličnom porukom kao i nacionalistički ispadi sa društvenih mreža iz pojedinih gradova BiH na kojima se šovinističkim povicima, uz prateću adekvatnu, već viđenu ikonografiju, prijeti, omalovažavaju drugi narodi i ugrožava njihova sigurnost. Sve ovo je pokazna vježba kakve su namjere i ciljevi nacionalističkih politika, a što se njenih posljedica tiče, njih smo nažalost vidjeli u ne tako davnoj prošlosti.
Posjeta : 7