2
Atletski savez Crne Gore, koji je ostvario najveći uspjeh u istoriji od nezavisnosti 2006., proglasio najbolje u 2021.
Ispred svih - olimpijci iz Tokija!

- ASCG bio je jedini Savez čiji su atletičari iz pojedinačnih sportova ispunili norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju što daje posebnost ostvavrenim rezultatima u ovoj godini. Realizovali smo sva takmičenja iz nacionalnog programa takmičenja i to u svim starosnim kategorijama. U realizaciji svih aktivnosti, izuzetan doprinos dala je i ako sa mnogim teškoćama i Uprava za sport i mlade, kao i Crnogorski olimpijski komitet od kojeg su troje naših sportista primali Olimpijske stipendije - napominjući da je da je crnogorska atletika ostvarila najveći uspjeh u istoriji od nezavisnosti 2006., ukazao je predsjednik ASCG Gojko Banjević na svečanosti proglašenja najboljih u 2021. a to su olimpijci iz Tokija Marija Vuković i Danijel Furtula iz Atletskog kluba "Podgorica".

Najbolji junior u 2021. godini je Ognjen Vojvodić iz Mornara, dok su za najbolje juniorke proglašene Andrea Matković (Mornar) i Irena Bošković (Tara).
Za najbolje mlađe juniore proglašeni su Ognjen Marsenić (Lim), Milica Pejović (2004, Podgorica), Maša Bubanja (2005, Lim) i Vesna Kljajević (Tara), dok su najbolji pioniri Milivoje Pajović (2006, Orion) i Anabela Mujović (Sanja).
Za najbolje veterane proglašeni su Dragoljub Koprivica (Mornar) i Vesna Pavliućević (Podgorički marathon).
Specijalnim priznanjem za ostvarene rezultate u 2021. godini nagrađeni su Tomaš Đurović, Dragan i Darko Pešić, dok su posebna priznanja dobili Risto Drobnjak, Amir Papazi i Ljiljana Matović.
Atletski savez je specijalno priznanje dodijelio selektoru Osmanu Eroviću, za izuzetna dostignuća atletičara na međunariodnoj sceni.
Priznanja su dobili i nacionaalni treneri Zoran Jojić, Marko Ristić i Ivan Popović.

Posjeta : 11