3
Na međunarodnom festivalu dječje pjesme „Naša radost 2021“ nastupilo 17 izvođača
Prva nagrada - Juri iz Omiša!

    Prvu nagradu na međunarodnom festivau dječje pjesme „Naša radost 2021“, koji je, pod pokroviteljstvom Glavnog grada, održan u KIC "Budo Tomović", osvojio je Jure Banović iz Omiša, za interpretaciju pjesme „Samo malo blesav”.
U konkurenciji 17 mladih izvođača sa 16 novih kompozicija (jedna pjesma izvedena je duetski), a učestvovali su autori iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije druga nagrada pripala je Urošu Botunjcu iz Beograda, za interpretaciju pjesme „Čudan lavež” i treća nagrada za solistu Sofiji Đurić iz Podgorice, za interpretaciju pjesme „Marijači“.

Treća nagrada za kompoziciju pripala kompozitoru Mirsadu Serhatliću za pjesmu „Glas razuma“, druga nagrada kompozitorki Ani Klepić za pjesmu „Hvala” i prva nagrada kompozitorki Nataši Latković za pjesmu „Tate”.
Nagradu za najbolji tekst osvojila je Jasmina Gušmirović za pjesmu „Dio neba“, dok je nagrada za najbolji aranžman pripala Ladu Lešu za pjesmu „Danas je novi početak“.
Nagrada za najbolji scenski nastup pripala je Hani Todorić iz Kikinde – „Buvlja pesma“, a nagrada za najmlađeg učesnika pripala je Sari Mudronja iz Danilovgrada – „Da l’ je ljubav to”.
Dječji žiri u sastavu Pavle Bogićević, Lara Redžepagić, Anđela Stijepović, Irina Lipovina i Ivona Brnović, donio je odluku da nagrada za najbolju kompoziciju pripadne Ivanu Vojniću iz Tivta, za interpretaciju pjesme „Boje moje“.
Dječji hor „Zvjezdice”, donio je odluku da nagrada za najbolju kompoziciju pipadne kompozitorki Ani Maglica za pjesmu „Marijači” i Sofiji Đurić iz Podgorice, za intepretaciju navedene pjesme.
Da scena festivala bude dostojna njegove popularnosti pobrinuo se Vladimir Klisić, dok je za scenario festivala bio zadužen dramski umjetnik i dječji pjesnik Dejan Đonović.




Posjeta : 361