0
Srpski teniser osvojio titulu na mastersu u Parizu
Đoković preokrenuo - za istoriju!

    Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas titulu na mastersu u Parizu, pošto je u finalu pobijedio branioca titule, drugog igrača svijeta Danila Medvedeva iz Rusije poslije tri seta, 4:6, 6:3, 6:3.

Prvi teniser svijeta pobijedio je poslije dva sata i 15 minuta i osvojio rekordnu šestu titulu na mastersu u Parizu i rekordni 37. trofej iz masters serije. Jedan manje ima Španac Rafael Nadal.
Medvedev je bolje počeo meč i poveo je sa 2:0, ali je Đoković uspio da preokrene i povede sa 3:2. U narednom gemu srpski teniser nije iskoristio brejk loptu a poslije toga Medvedev je napravio niz od tri gema i poveo sa 5:3. Ruski igrač sačuvao je prednost brejka i poveo u meču.
Đoković je u drugom setu zaigrao bolje i smanjio je broj grešaka. Brejkom u četvrtom gemu poveo je sa 3:1, a zatim poslije gema na svoj servis i sa 4:1. On je u devetom gemu servirao za set, spasio je tri brejk lopte i izjednačio je u meču, nakon što je iskoristio treću set loptu. Taj gem trajao je nešto manje od 12 minuta.
Đoković je mnogo bolje odigrao treći set, oduzeo je Medvedevu servis u petom i sedmom gemu, a ruski teniser vratio je brejk i smanjio zaostatak na 3:5.
Prvi igrač svijeta je odmah vratio brejk i pobijedio i na neki način se revanširao Medvedevu za poraz u finalu US opena u Njujorku.




Posjeta : 396