1
Predsjednik Vlade Crne Gore čestitao CANU 50 godina od osnivanja
U polustoljeću afirmisala - slobodarstvo i razboritost!

         - Svojim pregalaštvom, CANU je kroz proteklo polustoljeće afirmisala slobodarstvo i razboritost, bez kojih nema napretka, kako u naučnom i umjetničkom radu, tako ni u sveukupnim, tekućim društvenim procesima. Stručni dometi vaših članova i onih koji se nalaze u predvorju najreprezentativnijeg naučnog doma jedne države i kulture, učinili su da Crna Gora bude nezaobilazno prepoznata u naučnim i umjetničkim krugovima, ne samo regiona, već i svijeta - ukazao je profesor Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore, u čestitki CANU povodom 50 godina od osnivanja.
Čestitku premijera prenosimo integralno:

- Uvaženi predsjedniče Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, gospodine Vukčeviću, u ime Vlade Crne Gore, Vama i svim članovima institucije koja predstavlja trajnu čuvarku najviših dometa i vrijednosti u oblasti nauke i umjetnosti naše države, želim da Vam čestitam značajan jubilej - 50 godina od osnivanja, onovremenog Društva za nauku i umjetnost Crne Gore, a docnije i sadašnje Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.
Sa osjećanjem divljenja, danas možemo sagledati izuzetan doprinos koji je CANU dala kroz brojna naučna djela, vrijedne projekte, kapitalna izdanja, stručna mišljenja i izuzetna umjetnička dostignuća u oblikovanju moderne, na nauci i naučnosti, zasnovane kolektivne svijesti građana Crne Gore.
Svojim pregalaštvom, CANU je kroz proteklo polustoljeće afirmisala slobodarstvo i razboritost, bez kojih nema napretka, kako u naučnom i umjetničkom radu, tako ni u sveukupnim, tekućim društvenim procesima. Stručni dometi vaših članova i onih koji se nalaze u predvorju najreprezentativnijeg naučnog doma jedne države i kulture, učinili su da Crna Gora bude nezaobilazno prepoznata u naučnim i umjetničkim krugovima, ne samo regiona, već i svijeta.
Ponosni smo na djelovanje Akademije i zahvaljujemo vam što neupitno, sva svoja znanja, prakse, iskustva i kompetencije, svih ovih godina, stavljate u funkciju opštedruštvenog napretka, pomirenja, tolerancije i razumijevanja.
U budućnosti, takođe, očekujemo savjet, pouku i mudrost od Akademije, koja je najpozvanija da tu dragocjenu pomoć udijeli najširoj društvenoj zajednici, naročito mladima, kao i do sada – argumentovano, odgovorno, savjesno i sa roditeljskom ljubavlju prema svim građanima Crne Gore“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.
Posjeta : 9