1
Predsjednik Crne Gore primio je ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata
Đukanović pozvan - na Samit održivosti!

Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata Nabila al Šamsi, koju je danas primio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, uručila mu je pozivno pismo šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana za učešće na Samitu održivosti koji se održava u Abu Dabiju u januaru naredne godine.

Predsjednik Đukanović je uz zahvalnost za poziv sa zadovoljstvom prihvatio učešće na Samitu tokom nedjelje održivosti, cijeneći da je riječ o impresivnoj ideji i događaju koji tradicionalnu organizuju UAE.
On je pozdravio doprinos ambasadorke očuvanju i unapređenju odnosa između dvije zemlje tokom njenog mandata. Crna Gora ostaje stabilno na svom opredjeljenju da sa UAE čuva i unapređuje prijateljstvo i intenzivira međudržavnu saradnju, poručio je Predsjednik. On je podsjetio da dvije države imaju razuđenu i razvijenu saradnju u gotovo svim resorima uz uvjerenje da će se na dobro postavljenim temeljima ona i dalje unapređivati.
Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim geopolitičkim kretanjima u svijetlu nedavno održanog Samita EU-ZB i dalje evropske perspektive Crne Gore i regiona.
Posjeta : 9