1
Crnogorsko narodno pozorište u četvrtak otvara pozorišnu sezonu
Na otvaranju - premijera „Omladina bez Boga“!

- Omladina bez Boga najkraće znači – omladina koja nema kritički stav, koja bitiše bez dobrog orijentira u životu i uništena je propagandom. Tara Manić, iako ima 26 godina, ima potencijal da napravi spektakl sa dvadeset glumaca, a naše pozorište ima snažan kapacitet za taj spektakl - istakao je direktor CNP Marko Baćović na današnjoj press konferenciji povodom premijere predstave „Omladina bez Boga“, rediteljke Tare Manić, koja će prekosjutra od 20 biti izvedena na velikoj sceni, čime će Crnogorsko narodno pozorište otvoriti novu pozorišnu sezonu.
U predstavi igraju: Miloš Pejović, Mirko Vlahović, Danilo Čelebić, Dubravka Drakić, Slobodan Marunović, Jovan Dabović, Dragan Račić, Branka Otašević, Aleksandar Radulović, Andrea Mugoša, Tihana Ćulafić, Vukan Pejović, Nikola Perišić, Slavko Kalezić, Slaviša Grubiša, kao i studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja Pavle Bogojević, Milo Perović, Matija Memedović, Miloš Kašćelan, Una Lučić i Stefan Vuković.

Mlada rediteljka Tara Manić rekla je da se osjeća ispunjeno i privilegovano:
   - Ovo je bio jako veliki rad za sve nas. Zahvalna sam što smo uzeli roman koji treba dramatizovati i što sam imala priliku da ga radim baš u Crnogorskom narodnom pozorištu. Neuobičajeno je i teško raditi ovakve komade, posebno za mladu rediteljku kao što sam ja, ali ja ovaj naš proces osjećam kao veliki interni uspjeh i već sam srećna do čega smo svi zajedno došli.
Dramatizaciju komada je uradio Vuk Bošković, scenografkinja je Vesna Popović, kostimografkinja Selena Orb, kompozitor Vladimir Pejković, za scenski govor zadužena je Dubravka Drakić, scenski pokret Tamara Vujošević Mandić, asistent kosimografkinje je Gordana Bulatović, asistent reditelja Danilo Milatović, a izvršna producentkinja Nela Otašević.
Posjeta : 7