1
Peti festival crnogorske narodne pjesme “Stare note - novi zvuci”
Konkurs od 11. oktobra - do 31. decembra!

    - Konkurs za dvije festivalske večeri biće otvoren od 11. oktobra do 31. decembra 2021. godine, prijave se šalju na e-mail umjetničkog direktora festivala Aleksandra Saše Magovčevića: aleksandarmagovcevic@gmail.com, a na isti način mogu se dobiti i sve dodatne informacije ili pojašnjenja. Selekciju izvođača i pjesama obaviće stručna komisija koju će činiti članovi muzičkog sektora "srca kulture grada" - KIC "Budo Tomović" poziva zainteresovane vokalne umjetnike i interpretatore narodne muzike da se prijave na konkurs za učešće na Petom festivalu crnogorske narodne pjesme “Stare note - novi zvuci”, koji će biti održan 24. i 25. marta 2022.

Nakon četiri, vrlo uspješna i od publike odlično ispraćena Festivala, KIC i sljedeće godine zadržati isti, dvovečernji koncept, pa će učesnici prve festivalske noći biti neafirmisani vokalni interpretatori koji će uz pratnju narodnog orkestra i hora izvoditi tradicionalne, poznate crnogorske pjesme. Od sljedećeg festivala godine starosti nijesu ograničavajuće za učešće.
Drugo veče festivala je veče novih, autorskih pjesama, pisanih u duhu tradicionalnog crnogorskog melosa. Poznati umjetnici mogu predstaviti pjesme koje ne smiju biti ranije zvanično objavljenje na nekom od nosača zvuka. Ako se radi o pjesmama koje su nastale u ranijem periodu, uslov je da nijesu imale višestruku promociju u medijima.
JU KIC “Budo Tomović” veoma je zadovoljan iskorakom u načinu organizovanja ovog jedinstvenog crnogorskog muzičkog festivala prošle godine, jer je napravljen pomak kada je riječ o umjetničkom kvalitetu Festivala, ali i društvenom značaju koji je dat izvornoj muzici i crnogorskim interpretatorima, budući da je festival održan dvije festivalske večeri na podgoričkom Trgu nezavisnosti, uz prenos uživo na nekoliko kanala Televizije Crne Gore.
Posjeta : 5