1
„Palestinske filmske večeri“ u KIC "Budo Tomović"
Prvog dana - “Poklon” i „Bombone“!

          Kratkometražni nagrađivani film “Poklon” (2020) palestinske rediteljke Farah Nablusi, obilježiće prvi dan manifestacije „Palestinske filmske večeri“, koju od sjutra do 13. organizuje Ambasada Države Palestine u Crnoj Gori i KIC "Budo Tomović".
Iste večeri biće prikazan i film „Bombone“ (2017) o palestinskom zatvoreniku čija žena je osmislila odvažan i lukav plan kako da njih dvoje ostvare svoje tajne želje.
Projekcije u sali DODEST počinju od 20

Projekcija filma “Pravo u raj” (2005) o palestinskim prijateljima iz djetinjstva koji se dobrovoljno prijavljuju u Palestinski pokret otpora sa zadatkom da izvrše bombaški napad planirana je za 12.oktobar.
Trodnevnu manifestaciju zatvoriće film reditelja Hanija Abu Asada “Omar” (2013) o istoimenom mladiću koji je preko dana pekar, a noću pripadnik “oslobodilačke grupe”. Film je nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji strani film 2014. godine, a dobio je i specijalnu nagradu žirija “Un Certain Regard” na Kanskom festivalu 2013. godine.
Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, a maske su obavezne!

Posjeta : 7