0
Košarkaši "Budućnosti Voli" u 3. kolu Admiral Bet ABA lige dočekuju ekipu "Splita"
Pobjedom opravdati - ulogu favorita!

- Jedan od naših ciljeva u Aba ligi je da na domaćem terenu ostvarujemo prednost. Naš sledeći protivnik je, sa druge strane, potpuno rasterećen, što uvijek rezultira hrabrijom i slobodnijom igrom, drugim riječima nemaju šta da izgube. U njihovom sastavu ima itekako dovoljno kvaliteta i ambicije, nikako ih ne smijemo podcijeniti, tokom čitave utakmice. Moramo da uložimo istu onu energiju kao i gosti, onda će naš kvalitet doći do izražaja - ističe Aleksandar Džikić, trener košarkaša "Budućnosti Voli" koji sjutra - u "Morači" od 17 - dočekuju ekipu "Splita".

- Ukić, kao njihov lider, je sada sa timom, igra sve bolje, sa njim i bez njega su to dvije različite grupe. Na poslednjoj utakmici domaćeg prvenstva pogodili su 16 trojki, sa procentom od 65%, moramo da limitiramo broj njihovih otvorenih šuteva. Dakle, potrebna nam je fokusirana, odgovorna i angažovana igra - upozorava Džikić.
- Oni su imai težak start, dva poraza. Sigurno će pokušati da poprave utisak. Favoriti smo, treba da prikažemo bolju iguu nego u prva dva kola i da opravdamo uogu favorita. U odnosu na prethodni meč protiv "Zvezde" da pove'amo momente dobre igre. Kvaitetniji smo od njih - optimista je Petar Popović.
- Dolazimo nakon teške utakmice u Beogradu i o;ekujem da izađemo na ovaj meč sa dobrom energijom i da dođemo do pobjede. Poslije duže pauze, osjećam se dobro, mogu da igram i želim da dam sve od sebe i pomognem ekipi da pobijedi. Treba nam više timske hemije. Još se upoznajemo...naše rotacije, ofanzivne šeme i sične bazične stvari - ukazao je Jacob Wiley.
Posjeta : 7