0
Izložba „Jesen na selu“, po konkursu NTO Crne Gore, otvorena u KIC "Budo Tomović"
Nagrađeno petoro - "ambasadora ljepote Crne Gore"!

- Oni su ujedno i budući najbolji ambasadori prirodnih ljepota Crne Gore. Ideja ovog konkursa billa je da ih podstaknemo da kroz likovni izraz pokažu ono najljepše o Crnoj Gori. Takođe, cilj je bio i da promovišemo ruralni dio Crne Gore, odnosno njihovu turističku ponudu, tako što ćemo omogućiti i domicilnom stanovništvu da se bolje upozna s njom, a u tom kontekstu izuzetno sam zadovoljna odzivom. Stigllo je preko 1400 radova - - istakla je direktorica NTO Crne Gore dr Ana Tripković Marković, koja je na otvaranju izložbe "Jesen na selu" u holu KIC "Budo Tomović" uručila nagrade nagrađenim učenicima - Nikolini Radan iz OŠ „ Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog, Davidu Stojanoviću iz OŠ „ Lovćenski partizanski odred“ sa Cetinja, Dunji Lacmanović iz OŠ „ Oktoih“ u Podgorici, Valentini Stipić iz OŠ „ Savo Pejanović“ iz Podgorice i Dušanu Pejoviću iz OŠ „ Stefan Mitrov Ljubiša“.

- Zahvaljujem se učesnicima, njihovim mentorima i njihovim roditeljima koji su omogućii da njihovi radovi stignu do nas. Zahvaljujem i timu NTO koji je osmislio ovako uspješnu nagradnu igru. Izuzetan odziv daje nam vjetar u lleđa i motivaciju da i ubuduće nastavimo sa ovim i sličnim akcijama. Zato smo odučili da poret petoro nagrađenih dodijelimo još simboličnih nagrada - dodala je Tripković Marković.
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta organizovala je tokom septembra konkurs za najbolji likovni rad na temu “Jesen na selu”, namijenjen učenicima osnovnih škola od I-V razreda. Cilj konkursa bio je da se djeca podstaknu na umjetnički izraz i da oslikaju prirodne ljepote ruralnih područja Crne Gore.
Žiri, koji su činili predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Fakulteta likovnih umjetnosti, od pristiglih 1400 radova izabrali su pet najboljih radova, odnosno po jedan nagrađeni likovni rad za svaku kategoriju - razred.
Dobitnici nagrada likovnog konkursa „ Jesen na selu“

1. Nikolina Radan V4
OŠ „ Dašo Pavičić“
Mentor: Suzana Banković
Herceg Novi
2. David Stojanović IV
OŠ „ Lovćenski partizanski odred“
Mentor: Melanija Gledić
Cetinje
3. Dunja Lacmanović III 6
OŠ „ Oktoih“
Mentor: Nada Klikovac
Podgorica
4. Stipić Valentina II razred
OŠ „ Savo Pejanović“
Mentor: Danijela Milić
Podgorica
5. Dušan Pejović I
OŠ „ Stefan Mitrov Ljubiša“
Mentor: Sanja Joksimović

Posjeta : 7