0
Rukometašice Crne Gore počele nastup u EHF Euro kupu pobjedom u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije 29:21 (13:9)
Sjajna Itana - dala 10 golova!

    U duelu u kojem su nastupile značajno oslabljene i sa samo četiri beka u rotaciji, rukometašice počela nastup u EHF Euro kupu pobjedom u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije 29:21 (13:9) i na najbolji način otvorile takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje se održava naredne godine i Norveška kao aktuelni šampion Starog kontinenta.
Sjajna je bila Itana Grbić sa dvocifrenim brojem golova, u dresu sa nacionalnim timom debitovala je Tanja Ašanin i postigla dva pogotka, a i ostale djevojke odlično iskoristile priliku, pa se pitanje pobjednika nije postavljalo nijednog trenutka.

Grbić je postigla deset golova, Dijana Mugoša pet, dok su se po četiri puta u strijelce upisale Matea Pletikosić i Ivona Pavićević. Marina Rajčić je imala osam, a Ljubica Nenezić dvije odbrane.
Naše djevojke vodile su od početka meča, u 10. minutu bilo je 3:0 nakon što je pogodila Ujkić, a tri gola prednosti (5:2) bilo je i u 14. minutu nakon što je mrežu domaćina zatresla Grbić.
Makedonke su izjednačile poslije tri vezana gola (5:5) u 18. minutu, ali su naše djevojke poslije četiri vezana pogotka povele 11:7 u 26. minutu. Tu razliku sačuvale su do kraja prvog poluvremena.
Iako je domaćin u nekoliko navrata smanjio zaostatak na samo gol, sve je riješeno sredinom drugog poluvremena – „lavice“ su postigle pet vezanih golova, pa su u 47. minutu došle do nedostižnih 23:17, nakon što je drugi put zaredom mrežu rivala zatresla debitantkinja u nacionalnom timu Ašanin.
U premijernom meču EHF Euro kupa, Norveška je slavila protiv Slovenije 29:17 (14:9).




Posjeta : 431