0
U 7. kolu grupe "G" kvaifikacija za SP 2022. fudbalska "A" reprezentacije Crne Gore u petak gostuje Gibraltaru
Recept za pobjedu - brza tranzicija!

- Atmosfera je proteklih dana bila dobra, s tim što je donekle poremetio izostanak Savića i Simića. Dolaskom ovdje sve je bolje, jer su se pojavili Jovetić, Điđo Vukčević i golman Šarkić. Sve je sa te strane u redu. Sve je u redu i što se tiče ekipe. Pred nama je utakmica koju treba da dobijemo. Uradićemo sve da tako bude. Izaći ćemo sa dva napadača, imamo snage i kvaliteta prema naprijed, a nadam se da će to doći do izražaja. Recept za pobjedu je brza tranzicija – hitrina po krilima, probojnost, da ide lopta, da stvaramo šanse i neke od njih realizujemo. Očekujem od Marušića i Hakšabanovića da rješavaju situacije jedan na jedan, a i da nas prati dobra realizacija - ukazao je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore koja u 7. kolu grupe "G" kvaifikacija za SP 2022. gostovati Gibraltaru.

Radulović ističe i da je kapiten „sokola“ Stevan Jovetić spreman za sjutrašnju duel, baš kao i Nikola Vukčević, koji je dugo vremena imao probleme sa leđima.
- Spreman je za igru, a to nas sve raduje. Spreman je i on, i Điđo i svi ostali koji su tu. Izvešćemo najjači sastav u ovom trenutku, a to govori da ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Svi znamo koliko težinu ima ovaj meč. Potrebna nam je pobjeda koja bi bila i prava uvertira za ono što nas čeka za tri dana - protiv Norveške u Oslu, ističe Radulović.
Selektor ponovo očekuje fizički zahtjevnu utakmicu, prije svega zbog stila igre koji karakteriše našeg narednog protivnika.
- Tako će biti i sada. Možda i oštrije sa njihove strane. Borbeni su. Fizički su jaki, probaće nešto da urade, ali mi ćemo nastojati da im to ne dozvolimo - rekao je selektor naše reprezentacije. Znamo ih, igrali smo sa njima u martu, vidjeli dobre i loše strane. Došli smo ovdje da se nametnemo, da se adapritamo na vještačku travu, svoj stil igre da demonstriramo, da dokažemo kvalitet, zaključio je selektor našeg nacionalnog tima.
- - Očekujemo da osvojimo tri boda i razmišljamo samo u tom pravcu. Želimo da krenemo odmah jako, da im ne dozvolimo da se zatvore. Mogu da budu nezgodni, sa Norveškom su imali 0:0 na poluvremenu, sa Turskom takođe, tako da kako bude prolazilo vrijeme biće sve teže i teže. Ali, to ne znači da treba odmah da jurnemo grlom u jagode. Naprotiv, moramo da budemo strpljivi - naglasio je Nikola Vukčević.
- Bio sam odsutan između sedam i osam mjeseci, od čega tri i po uopšte nisam bio u trenažnom procesu. Previše je to za svakog fudbalera, a meni je posebno žao što se to desilo u periodu kada sam vjerovatno igrao najbolji fudbal. Ali, odigrao sam dvije utakmice u posljednje vrijeme, ušao sam protiv Barselone i Selte i osjećam se sve bolje. Nadam se da ću se u što skorije vrijeme vratiti u staru formu - zaključio je Vukčević.
Utakmica Gibraltar – Crna Gora igra se u petak od 20,45 na Viktorija stadionu.
Posjeta : 6