0
U 7. kolu grupe "G" kvalifikacija za SP 2022. fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore gostuje Gibraltaru
Napašće autsajdera - od starta!

- Ne smijemo da se zavaravamo, iako smo favoriti. To je ekipa koja kod kuće igra dosta zatvoreno i nije lako prići golu i ,,otvoriti“ ih, tako da, poučeni iskustvom iz Turske i Holandije, treba da uđemo jako dobro u meč i od starta nametnemo svoju igru. Eventualno kada bismo poveli, to bi lakše išlo, ali sigurno ćemo se namučiti - ukazao je Marko Janković prije sinoćnjeg treninga fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja danas pituje u Španiju, gdje će "hrabrim sokolima" biti baza za polazak u Gibraltar, kojem gostuju u 7. kolu grupe "G" kvalifikacija za SP 2022.

- Priželjkujemo rano vođstvo, jer tako bi se neki bitniji igraći odmorili u drugom poluvremenu. Ali, kada su i Norveška i Turska imale problema, vjerovatno su mislili da će biti lako i ušli su u meč labavije. Poučeni njihovim iskustvom, treba da izvučemo pouke i dobro se pripremimo - dodao je Janković, koji primjećuje da dodatno opterećenje može biti i vještačka podloga na ,,Viktorija“ stadionu. Zbog toga je i današnji trening odrađen na sličnoj podlozi.
- Prošlo okupljanje sam bio povrijeđen, mislim sam da ću moći da odigram eventualno posljednji meč, ali ipak je to, kada ste van ritma, rizično. Propustio sam sve tri utakmice, sada sam spreman, na raspolaganju, a na selektoru i stručnom štabu je da vide da li ću i koliko ću igrati. Ako ne napravimo dobar rezultat u Gibraltaru, onda nam Norveška ništa ne znači, tako da moramo da idemo korak po korak - poručio je ofanzivac Crne Gore.
Posjeta : 6