3
Jugozapadna obilaznica od ponoći u potpunosti funkcionalna
"Zasijala" nova "Luča"!

- Na dan kada je Crna Gora, prije godinu dana, počela da tone u mrak, zasijaće nova ‘Luča’ i podsjetiti sve da se naša PODGORICA NE DA! - najavio je sinoć gradonačellnik Podgorice dr Ivan Vuković otvoranje za saobraćaj jugozapadna obilaznica je od ponoći u potpunosti funkcionalna.
Najznačajniji projekat putne infrastrukture realizovan na teritoriji Podgorice u proteklih desetak godina, vrijedan je preko 15 miliona eura.

Obilaznica, duga preko 3,5 kilometra, vrijedna 15,5 miliona eura, kapitalni je projekat kojim je Podgorica dobila višestruko modernu saobraćajnicu. Povezivanjem magistralnih puteva ka Petrovcu i Cetinju, gradsko jezgro će biti rasterećeno od tranzitnog saobraćaja, a turistički potencijal i pristupačnost će biti podignuti na još viši nivo.
Realizacijom ovog projekta, koji je u potpunosti finansiran od Glavnog grada, okolni prostor je postao atraktivniji i za razvoj privredne djelatnosti. Takođe, Jugozapadna obilaznica predstavlja čvorište triju primarnih kolektora, koji će odvoditi otpadne vode do budućeg postrojenja, te su stvoreni i uslovi za početak izgradnje budućeg Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
- Podsjećamo, 2019. godine izgrađen je Bulevar 21. maj, koji predstavlja značajan kapitalni projekat, vrijedan 10 miliona eura, a koji je omogućio da se izgradnjom obilaznice zaokruži jedna infrastrukturna cjelina. Formiranje te cjeline ima višestruki značaj, ne samo za Podgoricu, nego i za Crnu Goru, te smo izuzetno ponosni što dajemo doprinos ne samo razvoju grada, već i države u cjelini - saopštio je PG biro.


Posjeta : 170