2
Predstavllljeni rezultati rada Turističke organizacije Podgorica i najavlljene njene predstojeće aktivnosti
Destinacija konkurentna - nasljeđem i ljepotana!

         - Podgorica može postati turistička destinacija konkurentna drugim turističkim centrima. Turistička organizacija na pravi način prepoznaje potencijale našeg grada, a promo filmovi koje su kolege pripremile vjerno prikazuju ljepote Podgorice. Da nije bilo koronavirusa, nemam dilemu da bismo prošle i ove godine imali fantastične rezultate. Turistički potencijal Podgorice u punom kapacitetu iskoristiće tokom naredne godine - naglasio je gradonačelnik Poddgorice na press konferenciji na kojoj su danas predstavljeni rezultati Turističke organizaciija Podgorica i najavlljene predstojeće aktivnosti.

- Manifestacija ”Ajmo na Moraču" imaće bogat kulturno-zabavni program, kao i sportsko-rekreativni sadržaj, tako da će za sve generacije biti interesantnih aktivnosti - Irena Rogošić, direktorica Turističke organizacije, najavila je tradicionalnu manifestaciju “Ajmo na Moraču” koja će početi u četvrtak 29. jula i trajati do sredine avgusta. Ona je podsjetila da su u planu i druge manifestacije, ali da je njihova realizacija uslovljena epidemiološkom situacijom
- Za ljubitelje aktivnog turizma, Podgorica nudi obilaske lokaliteta kao što su Bukumirsko i Rikavačko jezero, NP Skadarsko jezero i popularna panoramska ruta Krug oko korita. Tu su i biciklističke staze i gradski parkovi za turiste rekreativce, ali i gradske plaže sa sportsko-rekreativnim i zabavnim sadržajima. Turustička organizacija Glavnog grada će nastaviti da promoviše prirodne ljepote Podgorice i da kreira nove sadržaje zanimljive kako turistima, tako i svim građanima Podgorice - ukazala je istorijski pedagog Vanja Vuković.
Posjeta : 43