2
Za "Antenu M" piše: Adnan Čirgić
Svi su oni Vesna Bratić

    Internetom kruže pozivi na protest protiv skarednih imenovanja u sektoru obrazovanja, na protest koji će se organizovati ispred četvororesornoga ministarstva Vesne Bratić. Dakako, protiv promotera izvršilaca genocida i osuđenih ratnih zločinaca, a osobito kad ti promoteri postanu državni službenici, treba protestovati svim silama.

No ne smijemo zaboraviti suštinu i izvorište problema. Koliko god skaredno bilo imenovanje nekakve Rade Višnjić, stihoklepačice o Ratku Mladiću, još je skarednije imenovanje Vesne Bratić za kormilara prosvjete, nauke i kulture jer je njoj to kormilo predato baš zato da bi imenovala Radu Višnjić i njoj slične. Kormilo crnogorske prosvjete, nauke i kulture predato je osobi koja legitimnom drži javnu promociju četništva, genocida i etničkoga čišćenja (ma što legitimnim, ona to drži preduslovom za imenovanje državnoga službenika), ali ne oprašta privatne fotografije tih obnaženih službenika.
A od imenovanja takvoga skarednog ministra još je skarednije imenovanje ovakvoga premijera koji je resor crnogorske nauke, prosvjete i kulture podario Vesni Bratić baš zato što je takva kakva jeste - zato što nema pojma kad je štampana prva crnogorska inkunabula, ali zna da su Crnogorci plod etničkoga inženjeringa; zato što želi smrt Latinke Perović; zato što želi ugasiti Fakultet za crnogorski jezik i književnost; zato što želi Crnu Goru pretvoriti u poniženu koloniju Srpskoga sveta.
Od takvoga premijera, koji kleči i ljubi grobne ploče povampirene četničke ideologije, gori su i skaredniji oni zahvaljujući čijoj podršci je okupio svoj tim ministara, zahvaljujući čijoj podršci i danas obnaša vlast.
Ako Skupština, zahvaljujući glasovima suverenističke opozicije, izglasa nepovjerenje Vesni Bratić, biće to priznanje da je Krivokapićeva Vlada nešto bolja i drugačija od Vesne Bratić. Biće to još jedan "argument" da Demokrate i Ura nijesu ono što jesu - ponizni izvršitelji ideje Srpskoga sveta no nekakvi evropejci i poklonici građanske Crne Gore.
Vesna Bratić ne treba da padne. Treba da padne cijela Vlada jer su svi ministri u njoj suizvršioci u poslu koji jasno i glasno obavlja Vesna Bratić. A kao što treba da padne Vlada, tako treba i da se javno razobliče oni koji i danas ukazuju bezrezervno povjerenje premijeru Krivokapiću čiji je Bratićka najvjerniji kadar.
Do pada ove Vlade, Vesna Bratić treba da bude ministar. Jer svi su ostali ministri Vesna Bratić. Jer 41 poslanik u Skupštini Crne Gore ima ulogu Vesne Bratić. Razlika je u imenu i prezimenu, u načinu djelovanja, razlika je u hrabrosti, ali u ljudskosti i ideologiji među njima razlike nema.




Posjeta : 354