1
U crnogrskom PEN centru užasnuti prebijanjem momka u Baru
Na djelu metodologija - balkanskog kasapina!

       - Na djelu je metodologija borbe koju je balkanski kasapin Slobodan Milošević razvio na Kosovu 90-ih godina XX vijeka, od gašenja slobode riječi, preko nacionalističkih čistki u svim strukturama državnih ustanova do hapšenja, mučenja i prebijanja - ocjenjuje crnogorski PEN centar "Užasnuti smo viješću objavljenom na portalu aktuelno.me o brutalnom prebijanju građanina Nikšića u CB Bar od strane policije".

- U zemlji u kojoj je bezbjednosni sektor predat u ruke saradnicima ruskih i srpskih službi, u kojoj je diplomatska služba podređena interesima Rusije i Srbije, u kojoj se s radnih mjesta progone nacionalni Crnogorci, u čijem se prosvjetnom sistemu vrši etničko čišćenje od Crnogoraca o čemu svjedoči trenutna smjena svih direktora crnogorskih škola, u kojoj su manjinski narodi i Crnogorci nepoželjni u bilo kakvim državnim službama i ministarstvima, u kojoj je na djelu glorifikacija fašističkih saradnika iz Drugog svjetskog rata itd. - posljednjim slučajem koji se desio u Baru šalje se jasna poruka da će svako suprotstavljanje velikosrpskoj politici aktuelne vlasti biti brutalno kažnjeno - navode u saopštenju.
Na djelu je metodologija borbe koju je balkanski kasapin Slobodan Milošević razvio na Kosovu 90-ih godina XX vijeka, od gašenja slobode riječi, preko nacionalističkih čistki u svim strukturama državnih ustanova do hapšenja, mučenja i prebijanja.
- Pozivamo međunarodnu javnost da arbitrira u dešavanjima u Crnoj Gori i prestane zatvarati oči pred političkom situacijom koja sve više liči na kosovsku 90-ih godina. O svemu ovome Crnogorski PEN centar obavijestiće relevantne međunarodne adrese, a prije svega američku i NATO administraciju.
Bilo bi besmisleno pozivati aktuelnu crnogorsku vlast jer je upravo ona zaslužna za diskriminaciju nacionalnih Crnogoraca, govornika crnogorskoga jezika, poštovalaca i vjernika Crnogorske pravoslavne crkve. O toj diskriminaciji svjedoče i nebrojeni tekstovi i prilozi u srpskim i crnogorskim medijima, pa nije prećerano reći da su Crnogorci danas najugroženija nacionalna zajednica u Evropi", zaključuju u saopštenju
Posjeta : 296