0
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak
"Srpski svet" najviše šteti - Srbiji!

    - Mir u Crnoj Gori mogu da sačuvaju samo istinske crnogorske patriote kojima je stalo do Crne Gore kao samostalne, suverene, nezavisne i nadasve demokratske države - smatra srpski političar, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Crna Gora, kako je rekao, u svojoj srži ima multinacionalnost.
- Krstaš barjak kralja Nikole je natopljen krvlju svih, ne samo Crnogoraca. Pod tim barjakom i pod nasljednicima tog barjaka moraju biti svi koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju državu. Onog momenta kada to počne da smeta i hoćete da napravite etnički zaokruženu državu, idete ka njenom uništenju - rekao je Čanak u intervjuu Dnevnim novinama.
To, kako je istakao, mora na umu da ima aktuelna vlast, u čijim je rukama odgovornost za čuvanje stabilnosti države.
Podsjeća da je, kada je komentarisao rezultate parlamentarnih izbora na kojima je DPS sa svojim partnerima izgubila većinu, rekao da je to politički vrhunac karijere Mila Đukanovića.
- Jer, mirna tranzicija vlasti bez ikakvih stresova, dokaz je da je Crna Gora narasla do jedne, za ove prostore izuzetno zavidne političke kulture. Da ne spominjem sve prethodne uspjehe, otvaranje svih poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU, neupitan evropski put, članstvo u NATO, saradnja sa susjedima uprskog nizu neželjenih događaja iz prošlosti - kazao je Čanak.
Govoreći o situaciji u regionu, Čanak kaže da je ovo što sada imamo primirje.
- To što se ne puca, ne znači da je rat završen. Rat je završen onda kada se otklone politički razlozi zbog kojih je počeo. A ovdje nijesu do kraja ti razlozi otklonjeni jer nij esu otklonjeni svi zli naumi nacionalsocijalističkih koncepta koji postoje na ovim prostorima - kazao je on.
"Srpski svet" je, prema riječima Čanka, velika Srbija za 21. vijek.
- Taj projekat najviše šteti Srbiji jer će joj smanjivati ugled u regionu, u svijetu, smanjivaće mogućnost saradnje sa okruženjem i održavati stalne tenzije - istakao je on.




Posjeta : 388