1
Predsjednik Crne Gore u emisiji "Teleskopija" TV Crne Gore
U stanju da zaštitimo - temeljne vrijednosti!

- Apsolutno sam uvjeren da smo u stanju da zaštitimo temeljne vrijednosti crnogorskog društva, apsolutno sam odlučan da branimo tekovine savremene Crne Gore. Ja smatram da je ova generacija ljudi koji žive u Crnoj Gori ostvarila svoje životno djelo obnovom crnogorske nezavisnosti i imamo odgovornost da tu tekovinu sačuvamo - poručio je, gostujući u emisiji "Teleskopija" TV Crne Gore, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. predsjednik

Odmazda

Predsjednik vjeruje da je riječ o odmazdi prema dijaspori, koju najviše čine pripadnici manjinskih naroda, koji su pokazali privrženost Crnoj Gori.
"Uskraćivanje državljanstva tim ljudima je neodgovarn zločin u odnosu na ono što su njihova demokratska prava", rekao je Đukanović.
Kaže da su bili prinuđeni na restriktivan princip državljanstva, dok nova Vlada politikom intenzivnog prijema mijenja birački spisak.
"Jasno je da se želi inženjering u biračkom spisku, samim tim inženjering se želi i u Crnoj Gori i na taj način se Crna Gora prinosi na žrtvenik velikosprskoj ideji. Tako smo to razumjeli, tako su očigledno razumjeli i građani koji su smatrali da treba izraziti protest makar i vanistitucionalno, vidjećemo što će uraditi Vlada. Sva ova pitanja su sastavni dio izbornog zakonodavstva i jedino odgovorno je da se kompletna materija dodijeli Odboru za izborno zakonodavstvo i da se stvore povoljni uslovi za ispoljavanje slobodne volje građana", poručio je Đukanović.
Alternativa

- Svi koji su bili ljuti na DPS mogli su zabasati u grešku do 30. avgusta jer su mogli imati alibi da ne znaju šta je alternativa. Sada se zna šta je alternativa, vladajuća koalicija čije dvije trećine predstavlja DF koji neskriveno kaže da ne služi interesima Crne Gore, već velikosrpskog nacionalizma i ruskog imperijalizma - ocijenio je Đukanović.
Posjeta : 48