0
Bojana Popović, selektorka najboljih rukometašica Crne Gore, o grupi na OI u Tokiju
Bez obećanja - sve je moguće!

- Na Olimpijskim igrama nema lakog protivnika, sve reprezentacije su kvalitetne. Dobili smo protivnike kao što su Japan ili Južna Koreja, protiv kojih nemamo priliku da često igramo, ni na reprezentativnim takmičenjima, ni u svojim klubovima. U svakom slučaju protivnici su veoma zahtjevni, ali najvažnije je da budemo zdrave i da se okupimo u kompletnom sastavu, a potom i spremimo na najbolji mogući način. U Tokiju je sve moguće, ne želim da obećavam nešto unaprijed, već moramo da idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno - ukazala je Bojana Popović, selektorka najboljih rukometašica Crne Gore, koje su danas saznale imena protivnica u grupi na Olimpijskim igrama.

Crna Gora treće učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista počinje duelom protiv Angole koji je na programu 25. jula.
Nakon žrijeba koji je obavljen u Bazelu, Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila je raspored grupne faze, u kojoj će „lavice“ dva dana kasnije igrati protiv domaćina Japana.
Aktuelni evropski šampion i protivnik na kvalifikacionom turniru za Igre u Tokiju – Norveška biće rival 29. jula, duel protiv Južne Koreje zakazan je za 31. jul, dok će 2. avgusta, posljednji protivnik u grupi, biti aktuelni šampion svijeta – Holandija.
Plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije iz grupe.
Dueli četvrtfinala na programu su 4. avgusta, dva dana kasnije igra se polufinale, dok su za 8. avgust zakazani finale i meč za treće mjesto.
Posjeta : 37