0
U odloženom meču kvalifikacija za EP rukometaša Švedska - Crna Gora 27:24 (15:13)
"Lavovi" tražili bod - do kraja!

    Odlično izdanje Crne Gore u Lundu nije bilo dovoljno za senzaciju u duelu protiv vicešampiona svijeta – Švedska je slavila 27:24 (15:13) u odloženom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

Do samog finiša su izabranici selektora Zorana Roganovića bili u igri da dođu do boda koji bi gotovo izvjesno, značio put na smotru najboljih selekcija Evrope, ali je lider kvalifikacione grupe sačuvao prednost i došao do treće pobjede u isto toliko mečeva.
Poslije sjajnog izdanja u Lundu gdje su nastupili bez nekoliko važnih igrača (Vladan Lipovina, Stefan Čavora, Stevan Vuović, Branko Kankaraš i Božo Anđelić), „lavovi“ sa dosta optimizma mogu da očekuju kraj aprila i početak maja kada će igrati mečeve odluke za plasman na Evropsko prvenstvo.
Branko Vujović je bio najbolji u redovima našeg tima sa šest golova, isto toliko iz sedmeraca je postigao Miloš Vujović. Miloš Božović je pet puta zatresao protivničku mrežu, a Vasko Ševaljević upisao četiri pogotka. Sjajan na golu bio je Nebojša Simić sa devet odbrana, uključujući i dva sedmerca.
Niklas Ekberg najefikasniji u pobjedničkom timu sa osam golova, od čega dva iz sedmerca.




Posjeta : 534